perjantai 24. kesäkuuta 2016

Jalkapallon EM-kisat tiivistyvät

Lohkovaihe saatiin päätökseen ja neljännesvälierät ovat edessä. Huomenna jatketaan harjoituksia. Veikkaan loppuottelupariksi Saksaa ja Kroatiaa. Saksa hoitelee ensin Slovakian, sitten Espanjan ja vielä Ranskan. Kroatialla on helpompi polku. Ensin Portugali, sitten Puola ja lopulta Belgia.

Joka tapauksessa kiinnostavia kamppailuja on luvassa heti neljännesvälierissä. Välierissä on jo tosi kyseessä. Hienosti pelannut Wales saattaa yllättää, samoin Puola. Mutta uskon vanhojen suurmaiden jyräävän. Kroatia ei ole jalkapallon suurmaa, mutta sillä on perintönään vanha Jugoslavia.

Sen verran Englannin brexit harmittaa, että toivon Islannin heittävä kylmää vettä kanaalin toiselle puolen. Kyllä ne sen ansaitsevat. Vaikka eihän politiikkaa ja urheilua pidä sekoittaa toisiinsa. Eihän ?

Omat suosikkini Ranska, Portugali ja Belgia eivät ole vakuuttaneet. Siksi ennustan Saksaa ja Kroatiaa. Se on minun asiantuntemukseni tulosta. Toivon tietysti olevani väärässä, mutta vanha sanonta sanoo ettei pessimisti pety. Tällä kertaa luotan siihen.

Ei kommentteja: