keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Meiltä ja heiltä

 Juho Ranta-Maunus on voittanut nuorien kitaristien kilpailun. Guitar World-lehden järjestämä kilpailu oli todellinen läpilyönti 14-vuotiaalle seinäjokiselle. Mahtava, monipuolinen soittotaito ja onnistunut  biisi takasivat voiton Suomeen. Voittajan biisin nimi on ”Diversity”.

Vihreiden gallupsuosio on valahtanut alle 10 prosentin. Haaviston toimet ulkoministerinä ja al-Holin leirin kotiutukset ovat rapauttanut Vihreiden kannatusta. Nyt edessä on kasvojen pesu. Hesan pormestarin vaali näytti pari viikkoa sitten toteutuvasta unelmalta. Kauas pilvet karkaavat, Kaurismäkeä lainaten. Vihreät muistelevat kaipauksella Ville Niinistön asiallista ja pätevää otetta puoluejohdossa.

Lotta Harala iloitsee. Syynä on poikaystävä Matias Myttysen muutto Tampereelle. Haralan mukaan Myttynen on kaikkein eniten tukenut häntä uran vaikeina aikoina. Myttynen on jääkiekkoilija ja Ilveksen kasvatti. Ilves kaipaa lisäapua kun parhaimmat vuokrapelaajat palasivat rapakon taakse NHL-leireille. Mut tuli sopimus paluumuuttajalle. Ehkä pientä apua tuli myös Haralan puolesta.

Jari Aarniolle räpsähti käräjäoikeudesta elinkautinen. Syynä puuttumattomuus tiedossa olleeseen palkkamurhaan. Ainutlaatuinen tuomio ja loppunäytös käydään luultavimmin läpi kaikissa oikeusasteissa. Mikäli elinkautinen jää voimaan, Aarnio on yli 80-vuotias papparainen vapautuessaan.

Lapin matkailusta kerrotaan, että tänä jouluna suomalaiset ovat täyttäneet matkailukeskukset. Tämä on hyvä uutinen yrittäjille. Koronaakaan ei tuntureilla ole. Ennenkuin ihmiset täyttävät ne. Tai ravintolat. Tai yökerhot. Tai saunat. Mutta joka tapauksessa suomalaiset ovat innolla suunnistaneet Lappiin. Siellähän pitäisi olla etäisyyksiä.

Sääennustajat kertovat valkean Joulun olevan tulossa. Lunta tulee suurimmassa osassa maata. Näinollen Joulupukki tuo lahjat ulko-ovelle. Siitä kiitämme kaikki. Siis lumesta. Ensi viikolla lumet sulavat ja Uusi Vuosi vietellään sulan maan merkeissä. Sitä se ilmaston lämpeneminen tietää.

Britannia on kohdannut uusia ongelmia koronan ja brexitin lisäksi. Nyt vielä koronan mutaatio vie britit kölin alta. Eikä tässä kaikki. Nyt on löytynyt toinenkin muunnos. Edes yläluokkainen Vili Vilperi, Boris Johnson, ei keksi uusia kikkoja tai selityksiä maan pelastamiseksi. Nyt tarvittaisiin Churchillin tai Thatcherin kaltaista johdattajaa, mutta valtaan päässyt Johnson haluaa viivytellä ja katsoa viimeisen kortin. Se on kortti, jossa on vain yksi mahdollisuus. Sopimus. Tai sitten juna meni.

Valtansa menettänyt presidentti Trump on armahtanut lukuisia rikoksista tuomittuja. Presidentin tukijoina tuomitut ja Venäjä tutkinnoissa valehdelleet pääsivät pälkähästä. Samoin muutamat talousrikolliset ja Iranissa siviilejä räjäytelleet asiamiehet. Trump on kuitenkin kateudesta vihreä kaveristaan Putinista. Ikuiseksi hallitsijaksi valittu Putin allekirjoitti lait, joilla estetään entisten presidenttien vastuu rikoksista. Trump olisi halunnut laatia samanlaiset lait myös itselleen. Ehkä neljän vuoden jälkeen ?


Ei kommentteja: