lauantai 27. huhtikuuta 2024

Rauhan asialla

 Oikeusministeriö on päättänyt lopettaa rauhanjärjestöjen valtionavut. Rauhanpuolustajat, Sadankomitea jne rauhan puolesta toimivat kansalaisjärjestöt ovat aikaisemmin saaneet valtionavustusta. Avustukset pienenivät viimeksi 60 %, mutta nyt ne on päätettty lopettaa kokonaan. Tämä on linjassaan hallituksen politiikan kanssa. Hallitus on vähentänyt siviilitoimintojen tukemista ja lisännyt puolustusvoimien rahoitusta. Näyttää siltä, ettei rauhan puolesta tapahtuvaa kansalaistoimintaa tarvita vaan rauhan paras tae on puolustusvoimien vahvistaminen. Rautaa rajalle ! Aseilla taataan varmin rauha ! Siinä on uusi rauhanpolitiikan oppi.

Mielenkiintoisen näkökulman hallituksen toimintaan antaa kansanedustaja Vornasen toiminta. Rautaa ravintolailtoihin. Ja kenties myös eduskuntaan. Perussuomalainen oikeusministeri Meri on juuri ehtinyt linjaamaan nuorisorikollisuuteen kovennettuja rangaistuksia. Puoluetoveri Vornanen on entinen poliisi, joten hän on lähtenyt jo toteuttamaan sekä rauhanpolitiikkaa että rikoseuraamusten koventamista. Todennäköisesti Vornasen toimet ymmärretään Perussuomalisten piirissä väärin ja kansanedustaja erotetaan eduskuntaryhmästä, ainakin määräajaksi. Puolueen sisällä hänestä saatetaan tehdä marttyyri, jonka toimia ei ole ymmärretty oikein.

Oli niin tai näin, Suomen maine aseita heiluttavana kansana sai vahvaa tukea. Pyssyillä ammuskellaan kouluissa ja kaduilla. Niitä löytyy nuorilta ja vanhoista. Kaiken lisäksi myös kansanedustajilta. Pitäähän se nyt jo uskoa, että olemme tosissamme. Aseita tarvitaan näinä turvattomina aikoina

Ei kommentteja: