keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Mitä mahtavat ajatella ?

 Mitä mahtaa ajatella koraaneja polttanut mies, kun hän kuulee tunisialaisen miehen surmanneen kaksi ruotsalaista Brysselissä ? Onko yhtään huono omatunto ? Mikä on sananvapauden hinta ?

Mitä mahtavat ajatella ukrainalaiset, kun he kuulevat Unkarin pääministerin Orbanin ja Putinin tapaamisesta Pekingissä. Orban halusi lisätä yhteistyötä venäläisten kanssa, sillä heillä on pitkä ja perinteikäs yhteistyön historia. Pitävätkö ukrainalaiset Unkarin pääministeriä ystävänään ja yhteistyökumppanina ?

Mitä mahtavat ajatella tavalliset gazalaiset, kun he kuulevat Yhdysvaltojen 38 miljardin aseavusta Israelille ? Tämä paketti ei sisällä yhtään ruokaa, vettä tai sähköä.

Mitä mahtavat ajatella ne suomalaiset työtätekevät, jotka joutuvat sairastamaan ensimmäisen sairauslomapäivän ilman palkkaa, jos nimittäin Orpon hallituksen työelämäuudistukset toteutuvat ? Moni työntekijä saattaa mennä sairaana töihin, ettei palkkapussi pienene. Tai sitten sairastetaan kunnolla, jos kerran sairastetaan. Sehän nähdään sitten, ensi vuonna !

Mitä mahtavat ajatella ne Ruoveden, Juupajoen, Punkalaitumen, Ikaalisten, Urjalan, Kihniö Kuljun, Mouhijärven, Kurun, Ruutanan, Sahalahden ja Vatialan asukkaat, kun Pirkanmaanmhyvinvointialue lakkauttaa paikallisen terveysaseman ? Soten piti pelastaa ihmisten terveys, mutta nyt näyttää käyvän päinvastoin. Onneksi asun Tampereella. Täällä sentään on terveysasemia, vaikkei sinne meinaa päästä asiakkaaksi.

Mitä mahtavat ajatella ne sadat terveyskeskuksissa toimivat lääkärit, kun kuulevat keikkalääkäreiden palkoista ? Ajatus saattaa karata ja lähteä tutkailemaan omaa uraa ! Kenties ?  Saadaankohan enää tulevaisuudessa ketään toimimaan terveyskeskuksissa lääkärinä ?

Mitä mahtoivat ajatella ne tuhannet Huuhkajien kannattajat, kun Kazakstan iski minuuttia ennen peliajan loppumista kulmurista maalin Suomen verkkoon ? Valtavat odotukset ja sitten pettymys. Tyrmäävä tappio ensin Sloveniaa vastaan ja heti perään kotikentällä Kazakstanille. On maamme pieni ja siksi jää. Ainakin jalkapallossa. Kuka antaisi hätäapua Huuhkajien faneille ?

Ei kommentteja: