sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Sunnuntailounas

 


Sunnuntailounaalle tein kala- ja katkarapuleipiä alkuruoaksi. Ostin pienen kalafileen ja laitoin sen muutamaksi tunniksi pakkaseen. Sulatin fileen ja heittelin pinnalle suolaa, sokeria, punapippuria ja tilliä. File yöksi jääkaappiin. Aamulla leikkasin ohuita viipaleita lautaselle. 

Ostettiin kaupasta makeaa hunajaleipää (briossi on vielä parempaa, muttei sitä löytynyt), jättikatkaravun pyrstöjä, creme fraisea ja tuorejuustoa. Sulattelin ja kuivasin katkaravut. Leikkasin leivän viipaleiksi neljälle lautaselle. Sekoitin creme fraisea, majoneesia ja tuorejuustoa perustahnaksi. Sivelin kahden lautasen leivät perustahnalla. Lisäsin lopputahnaan mätitahnaa ja toiseen osaan wasabia. Levittelin yhdelle lautaselle kumpaakin. Sitten päällystin yhden leipälautasen graavatulla lohella ja kolme lautasta katkaravuilla. Koristeeksi tillin lehtiä.

Söimme yhteensä neljätoista leipäpalaa. Vielä jäi kaksitoista leipäpalaa huomiseksi. Pääruokakin jäi syömättä, sillä leivät olivat niin täyttäviä. Tässä olisi ollut hyvä alkuruoka neljälle. Hintaa leiville tuli pari kymppiä, mutta kerrankos sitä juhlitaan sunnuntaisin lounaalla. Ja oli hyvää !

Ei kommentteja: