sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Eläkeläiset maksumiehiksi ?

 Maamme hallitus aikoo laittaa eläkeläiset valtion budjetin säästöjen maksumiehiksi. Tämä on ymmärrettävää, sillä eläkeläisistä on yhteiskunnassa pääosin vain kuluja. Erityisesti terveydenhoito on eläkeläisten kansoittama.  Hallitus ei ole vielä paljastanut eläkeläisille miten kolme miljardin säästöt toteutetaan mutta pikkulinnut ovat laulaneet, että säästö hoidetaan kertarysäyksenä. Eläkeläisiä on yhteensä 1,6 miljoonaa ja keskieläke on kaksi tuhatta euroa. Mikä kaikki eläkeläiset antaisivat yhden kuukauden eläkkeen valtiolle, tarvittava kolme miljardia saataisiin hyvin kasaan.

Eläkeläiset ovat tyrmistyneitä ja aikovat lähteä työtaisteluun. Teemalla ”Erittäin painava syy” eläkeläiset aikovat järjestää toimintaa hallituksen painostamiseksi. Oheisena lista eläkeläisten tulevista painostuskeinoista, joilla vaikutetaan hallitukseen ja pakotetaan hallitus peruuttamaan eläkeläisten kurjistaminen.

A.1. Kaikki eläkeläiset lopettavat välittömästi lottoamisen. Tämä vaikuttaa pienellä viiveellä Veikkauksen liikevaihtoon ja valtiolle toimitettavan osinkoon. Sadat miljoonat eurot jäävät saamatta kuukaudessa.

A.2. Alko asetetaan boikottiin. Alkosta ei osteta enää tipan tippaa. Alkoholia voi hankkia naapurimaista edulliseen hintaan. Sinne järjestetään ostos- ja virkistysmatkoja. Matkojen kustannukset pyritään pitämään alhaisina, jotta kaikilla olisi mahdollista käydä Tallinnassa edes päiväsaikaan. Reissuihin anotaan valtiolta eläkeläisten virkistystoiminnan aktivointiavustuksia. 

A.3. Terveyskeskuspäiviä järjestetään kerran viikossa. Kaikki eläkeläiset menevät samana päivänä päivystykseen. Vaivoja ja kolotuksia kyllä jokaisella 1,6 miljoonalla on sen verran, että apua tarvitaan ihan oikeasti ja vilpittömästi.

A.4. Samalla teemalla tarvitaan kodinhoitoa ja palvelukeskuksia. Kaikki haluavat samalle päivälle kodinhoitopalveluita. Ruoka- ja siivouspalveluita tarvitaan, kun ei itse enää jakseta puuhailla. Palvelukeskuksiin haetaan samalla kertaa. Tarvitaan ympärivuorokautista hoitoa. Esitäytettyjä lomakkeita monistetaan kirjastoissa ja ne viedään samalla kertaa hyvinvointikeskuksiin ympäri maata.

A.5. Eläkeläiset ryhtyvät koko maata kattavaan lastenlasten hoitolakkoon. Vaikka tämä on varsin raskas ja eläkeläisiä itseäänkin satuttava toimenpide, uskotaan sen johtavan nopeutetussa aikataulussa tulokseen. Hyvin toimeentuleva keskiluokka, joka on maamme sydän, tulee painostamaan hallitusta taipumaan eläkeläisten säästöjen suhteen.


Elleivät nämä painostuskeinot toimi, on ryhdyttävä suorempaan toimintaan. Se on meille kaikille raskasta, mutta välttämätöntä. Emme taitu, taivumme hyvin vähän.

B.1. Maamme eläkeläiset kokoontuvat sovittuna päivänä pääkaupunkiin. Sieltä päätetään yhtyessä tuumin vallata Capitol…. Arkadian mäki. Todetaan, ettei maamme hallitus ole enää vallassa vaan ainoastaan toimitusministeristönä. Vallankaappauksen jälkeen perutaan hallituksen eläkeläisille määräämät säästötoimet. Nimetään uusi hallitus eduskunnan eläkeläiskansanedustajista.

B.2. Hallitus haastetaan oikeuteen vanhusten kiusaamisesta. Oikeudenkäynnissä pääministeri ja valtiovarainministeri tuomitaan elämään Vantaan lähiöissä kahden tuhannen euron eläkkeellä. Mikäli ministerit joutuvat turvautumaan asumis- ja toimeentulotukeen, heille myönnetään hallituksen säätämät alennetut tuet. Varmasti sattuu, mutta armoa ei anneta.


Koko kansan puolesta toivomme, että hallitus ei ryhtyisi näihin säästötoimiin vaan se etsisi säästöjä vaikka  suurituloisten johtajien, ministerien ja korkeimpien virkamiesten palkoista, osinkoverojen määräämisestä kaikille osinkojen saajille tai säätämällä fossiilisia luontoveroja.


Ei kommentteja: