maanantai 1. huhtikuuta 2024

Hyvää aprillipäivää !

 Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras jääkiekkoilija Teemu Selänne on saanut Yhdysvaltain kansalaisuuden. Toimituksemme toivoo, että Teemu viihtyy jenkeissä pitkään ja hartaasti.

Saksassa kannabis on laillistettu. Kannabista saa kasvattaa kotonaan onkaan käyttöön kolme kasvia. Kannabista myydään uusissa kannabiskerhoissa, joita aletaan perustamaan. Niissä voi olla kerrallaan 500 jäsentä ja jäsenet saavat ostaa kannabista 50 gr kuukaudessa. 

Eduskunnan perustuslakivaliokuntaa kokoontuu tänään eduskunnassa. Valiokunta halua jatkaa työlainsäädösten käsittelemistä.

Hallituksen asumistuen vähentämistä koskeva säädös astuu voimaan tänään. Asumistuen leikkaukset osuvat kaikkein heikommassa oleviin ihmisiin. Tällä tavoin hallitus parantaa valtion taloutta ja ohjaa kansalaisia työllistymään.

Kolme mediaa on kertonut, että ns. Havannan syndrooman syyt liittyvät Venäjän tiedustelupalveluun GRU: hun. Amerikkalaiset viranomaiset alkoivat saada omituisia tuntemuksia ja sairauksia. Nyt tekojen tekijäksi esitetään venäläisiä tiedustelulaboratorio. Venäjä kiistää asian.

Helsingissä havaitun hajun tutkinta on lopetettu. Eräs asiantuntija on esittänyt arvion, että hajut ovat peräisin itäisestä naapurimaasta. Pietarissa havaittiin samanlaista hajua. Mistä tuuli on puhaltanut ? Idästä vai lännestä. Pietarin edustalla on suuri paloalueella, josta jään sulamisen myötä saattaisi syntyä valtava löyhkä. Venäjä ei syystä tai toisesta ole kommentoinut asiaa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla mitattiin tänään 17,6 asteen lämpötila. Samanlaisia lukemia saatiin myös Kouvolassa. Viidentoista asteen lämpötiloja on ollut joka toisessa Etelä-Suomen  kunnassa.

Turkin paikallisvaaleissa oppositio on voittanut suurimmissa kaupungeissa. Ainakin Istanbulissa, Ankarassa, Ismirissä ja Bursassa opposition ehdokas on valittu pormestariksi. Presidentti Erdogan ja hänen islamistinen AKP puolue on myöntänyt kärsineensä vaalitappion.

Ei kommentteja: