tiistai 26. helmikuuta 2019

Eduskunnan kuulumisia

Eduskunta on päättänyt säätää uudet istuntoajat.  Sen tarkoituksena on uudistaa eduskunnan loppukauden istuntoja. Syynä on sotelakien ja maakuntalakien hidas eteneminen. Melkein neljä vuotta on ollut aikaa valmistella lakeja, mutta oppositio on jarruttanut lakien etenemistä perustuslakivaliokunnassa ja sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Nyt eduskunta tulee istumaan iltaisin kymmenen jälkeen ja lisäksi myös lauantaisin.

Sinisten eduskuntaryhmän kolme edustajaa on ilmoittanut, ettei voi kannattaa hallituksen soteuudistusta. Eniten hiertää soten valinnanvapaus. Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohta on tänään ilmoittanut, että siniset ovat sote uudistuksen takana. Se johtuu siitä, ettei varsinaista esitystä ole vielä tehty. Kanta määritellään sitten, kun esitys tulee julki. Elon mukaan joka tapauksessa Sinisten kuuppa kestää.

Toisen asteen opiskelijat osoittivat mieltään eduskunnan edessä ilmaisten oppimateriaalien puolesta. Asiasta tehtiin kansalaisaloiten, joka sai vaadittavat 50.000 allekirjoitusta. Jostain tuntemattomasta syystä aloite ei kuitenkaan ole päätynyt hallitukselle kuten kansalaisaloitteet yleensä. Opetus-ja sivistysvaliokunnan jäsenet kävivät selittämässä mielenosoittajille, ettei näin kallista uudistusta voida toteuttaa tämän hallituksen aikana.  (Tarkoittanee varmaan sitä, ettei myöskään sote-uudistusta toteuteta tämän hallituksen aikana.)

Ei kommentteja: