torstai 22. joulukuuta 2022

Hyvältä näyttää

 Tänään on se päivä vuodesta, jolloin päivät alkavat pidentyä. Tästä puoli vuotta eteenpäin valoa tulee rapiat enemmän päivä päivältä. Pimeyden pahin vaihe alkaa jäämään takaviistoon. Hyvältä näyttää ja mikä ettei. Kohta on päivä pitkä ja yö lyhyt. Kelpaa minulle.

Meteorologit ennustavat valkeaa joulua. Hyvältä näyttää. Lauantaina ja sunnuntaina on ainakin pakkasta. Edes etelässä ei kaikki lumi ehdi sulaa. Joulu on valkea ja joulupukki pääsee reellä koteihin jakamaan lahjoja kilteille lapsille. 

Maailman luonnon monimuotoisuudesta saavutettiin positiivinen etappi. Kanadassa pidetyssä YKn kokouksessa sovittiin 30% luonnonsuojelusta ja 30% ennallistamisesta. Tämä on selvä edistysaskel. Enää ei puutu kuin sen toteuttaminen. Tärkeintä on tavoite, suunta. Kyllä se sitten siitä sutjaantuu.

Valko-Venäjä jääkiekkojoukkueella menee lujaa. Se voitti Moskovassa kolmen maan jääkiekkoturnauksen. Ratkaisevassa pelissä Venäjää vastaan tuli voitto jatkoajalla. Nyt Venäjän jääkiekkopiirit ovat lyöneet lättänäksi koko paikallisen lätkäkulttuurin. Päitä vadille ! Vastaavasti napanuorassa elävä Valko-Venäjä naureskelee salaa partaansa. Isoveli sai kivasti köniin.

HS Gallupissa Kokoomus ja Perussuomalaiset näyttävät kyntensä. Hyvältä näyttää edelleen. SDP on pienessä laskussa, mutta kohtuullisesti kohtuullisesti kuvioissa. Pienpuolueiden kärjessä on Keskusta. Niskaan hengittävät Vihreät ja Vasemmisto. Tiivistetysti voi sanoa, että edelleen ennusteissa vahvoilla on hallitusrintama, jossa Kokoomus ja Perussuomalaiset onkivat kumppaneiksi Kristillisdemokraatit ja Liike Nyt. Eräänlainen arvokonservatiivinen hallituskoaliitio. Nähtäväksi jää ylittääkö tämä porukka 50% rajan ja kuinka selvästi ?

Nemo Pajula halvaantui jääkiekkopelissä. Ilves halusi muistaa junioriaan ja järjesti nuoren miehen Ilves-KooKoo peliin avauskiekon pudottajaksi. Samalla järjestettiin kaksi pienrahakeräystä, jotka tuottivat hetkessä kymppitonnin kumpikin. Tukirahat käytetään Pajula kuntoutukseen. Lätkä ei ole pelkkää pelaamista. Inhimillisiä arvojakin löytyy. Ilves voitti pelin 5-1 ja sehän ilahdutti ilvesfaneja.

Suomen valtio maksaa kansalaisille sähkötukia. Vielä asia ei ole aivan pimpan päälle selvä, mutta alustavien tietojen mukaan tukia maksetaan neljältä kuukaudelta kertakorvauksena. Omavastuu on satanen ja maksimikorkeus 700 €. Näyttää siltä, että vaalit ovat tulossa. Lapsilisien tuplaaminen ei riittänyt vaan nyt kansalle jaellaan sähkörahoja. Hyvältä näyttää vaikka rahat tulisivatkin maaliskuussa. Vaalithan ovat muistaakseni huhtikuussa. Muistammekohan silloin hyväntekijöitä.

Fingrid ilmoittaa, että sähköä on riittävästi jouluksi. Tämä johtuu siitä, että useat teollisuuslaitokset ovat joulutauolla. Sähköä jää hyvin yksityistalouksille. Kinkkua voi paistella hyvillä mielin puhumattakaan joululöylyistä omassa saunassa. Kun vielä muistaa, että osan näistä nautinnoista valtio maksaa jälkikäteen, ei voi muuta kun olla hyvillä mielin.

Ei kommentteja: