maanantai 12. joulukuuta 2022

Urheilua (ammattilaisurheilua)

 Jalkapallon MM-kisat alkavat olla loppusuoralla. Yllätyksiä on ollut mukavasti. Suuret jalkapallomaa Saksa, Espanja, Portugali, Englanti ja Brasilia ovat joutuneet pettymään. Tähdenlennon tavoin Marokko on noussut mitalipeleihin. Marokon voitto Portigalista kuului myös meillä kotona. Seinän takana naapurissa asuva tunisialaisperhe räjähti riemukkaisiin huutoihin. Odotan Argentiinan ja Ranskan kohtaavan loppuottelussa. Toisin sanoen seurahaverukset PSGn riveistä, Messi ja Mbappe, yrittävät saavuttaa kultaa. Vain toinen voi siinä onnistua.

NHL jatkuu tiukassa ottelusumassa kohti kevättä. Alle kolmekymmentä kierrosta on pelattu 80 ottelun sarjassa. Vegas on selvä syksyn yllätysjoukkue. Boston, New Jersey ja Toronto ovat kärkijoukoissa. Meikäläisistä pelaajista Mikko Rantanen jatkaa hirmuista pistesaalistusta. Pelatuista 26 ottelusta Rantanen on tehnyt peräti 36 pistettä. Sillä sijoittuu kymmenenelle sijalle pistepörssissä. St.Louisia vastaan tuli hattutemppu. Roope Hinz ja Sebastian Aho yrittävät nousta samalle tasolle. Suomalaisten yllättäjäksi voidaan nimetä Arizonan Matias Maccelli. Hän on meikäläisten pistepörssissä sijalla kuusi ja pisteitä on kertynyt 19. Hieno saavutus nuorelle Ilves-pelurille.

Kotoisessa Liigassa kolme joukkuetta on ylitse muiden. Lukko, Tappara ja Pelicans. Ilveksen marraskuun noste on tasaantunut ja Myrrän kauden epätasaisuus on iskostunut myös Pennasen porukkaan. Pelin sisällä  epätasaisuus sekoittaa pelirytmin. Nopea kääntöpeli on muuttunut viivelähdöiksi. Piatetä on kuitenkin runsaasti, joten mitään romahdusta tuskin nähdään. Kompurointi suuresta ottelumäärästä kärsinyttä Jukurit -joukkuetta vastaa näytti Ilveksen ongelman. Se on korvien välissä. Jälleen joukkue ei näytä kestävän voittamisen riemua.

Sveitsin EHT turnaus viikonloppuna näyttää Suomen uudenlaisen maajoukkueen. Uusia pelaajia testataan ja keväällä Jalonen valitsee tutut miehet Tampereen ja Riikan MM-kisoihin. Niistä odotetaan taas kultaa. Mitä muutakaan voidaan odottaa ? Ehkä nyt voidaan päästä mitaleille, mutta kultaa tiskin enää saadaan.

Hiihtäjät ja ampumahiihtäjät suhaavat omissa lajeissaan tuhkatiheään. Naishiihtäjillä on näkynyt valonpilkahduksia. Myös miesten ampumahiihto on parantunut hitusen.  Norja hallitsee tilannetta subvereenisti. Mäkihyppy on meikäläisittäin katoavaa kansanperinnettä, samoin alppilajit. Niiden rahallinen tukeminen näyttää olevan turhaa rahan haaskausta.

Ei kommentteja: