lauantai 1. huhtikuuta 2023

Aprillia !!!

 Tampereen kaupunki on myöntänyt kulttuurineuvoksen arvon Mikko Alatalolle. Hän luonut Manse-rokin ja sitä kautta tuonut Tampereen maailman kartalle. Tietoon on tullut, että Alatalo on ollut taustavaikuttaja, joka on luonut Juicen, Eppujen ja Popedan imagot, musiikin ja esiintymisasut. Puhumattakaan Yöstä, Dave Lindholmista, Negativesta, Miljoonasateesta jne. Alatalo juhlii  euvoksen arvonime Näsijärvi ilmiö-kiertueella. Hän kiertää kaikki Näsijärven kaupungit soutuveneellä. Mukaan on Alatalon tutuksi tullut oma orkesteri Eppu Grand Slam Normaali Popeda.

Viikonlopun lottoarvonnan voitonjakoa on muutettu. Jaossa oleva 7,7 miljoonan euron potti jaetaan kaikkien lottoajien kesken.  Veikkausta on arvosteltu viime aikoina monesta syystä. Yksi on ollut, ettei kukaan voita mitään. Nyt voittaa ainakin jos lottoaa. Mikäli lottorivejä tehdään samaiset 7, 7 miljoonaa, saavat kaikki yhden euron. Suomalainen voittaa aina, sehän on ollut selvää jokaiselle lottoajalle. Siis se slogani. Mutta nyt se toteutetaan niin, että kaikki oikeasti myös saavat jotain muuta kuin tyhjiä lupauksia. 

Tampereen filharmonia saa uuden kapellimestarin. Ei ole salaisuus, että kaikkien tamperelaisten rakastama Ex-lahtelainen, -nurmijärveläinen ja nykyinen ylöjärvinen Santtu-Matias Rouvali on lähtemässä valloittamaan maailmaa. Uusi kapu  on runoilija ja entinen taitoluistelija Kiira Korpi. Hänen uskotaan täyttävän lehterit hienolla ohjelmistolla ja vierailevilla kapellimestareilla. ”Ei tässäkään tarvita muuta kuin ennakkoluulottomuutta kuten luistelussa ja runoilussa.” Näin toteaa valoisasti hymyilevä Korpi ja sovittelee oikeaan ja vasempaan käteensä tahtipuikkoa Tampereen filharmonian harjoituksissa.

Norjan hiihtorintamalta kuuluu kummia. Kaikki norjalaiset hiihtäjä, ampumahiihtäjät, mäkihyppääjät ja alppilajien edustajat ovat myöntäneet kuin yhdestä suusta dopingin käytön. ”Oli liian raskasta pitää tätä salaisuutta kisoista toiseen. Nyt helpottaa” . Näin totesi eräs kaikki kilpailut voittanut, mutta tuntemattomaksi jäänyt ampumahiihtäjä. Dopingin seurauksena arvokisojen mitalitaulukot menevät uusiksi. Nyt muiden maiden hiihtäjät ja laskettelijat saavat palkintoja, sponsorirahaa, mitaleita ja olalletaputteluja. Myös suomalaiset. Meikäläiset eivät ole tulostaulukossa enää kahdenkymmenen huonommalla puolella vaan paremmalla puolella. Upeaa, mahtavaa ja olisihan tämä pitänyt arvata. Eihän mikään maa voi voittaa kaikkia lajeja muiden nenän edestä. Hyvä asia on myös se, ettei Lahden dopingskandaali ole enää maailman nöyryyttävän dopingskandaali, vaan maailman toiseksi nöyryyttävän skandaali.

Valtion rautateiden (VR) johtokunta on päättänyt, että junat kulkevat kerran vuodessa aikataulun mukaisesti. Sinä päivänä eivät ratarikot Tampere-Parkano radalla tai lumihiutaleet Helsingin ratapihalla haittaa junavuoroja. Kaikki toimii kuten on suunniteltu. Tämä päivä on joka vuonna 1.4. viikonpäivästä riippumatta. VR kehottaa matkustajia varovaisuuteen, sillä silloin junat kulkevat ajallaan eikä myöhästymisiä tai korvaavia bussivuoroja käytetä.

 Venäjän presidentti Putin on päättänyt lopettaa sodan Ukrainassa. Vaatimuksena on toki, että myös Ukraina lopettaa sodan. Joukot vedetään pois itä-Ukrainasta ja Krimiltä. Sota on vaatinut liikaa uhreja ja Putin on valmis antautumaan. Venäjä on konkurssissa ja niin on Ukrainakin. ”Sota on tyhmää ja monille sotilaille raskasta. On paljon mukavampaa istua kuppilassa juomassa bisseä ja vodkaa sekä särpiä mustaa leipää ja suolakurkkuja. Perinteet kunniaan ja maamme ovat taas veljet keskenään.” Näin Putin tiedotustilaisuudessa. Ainoa ehto on, että hänestä tehdään Ukrainan presidentti.

Hallitus ja eduskunta päättivät viimeisessä kokouksessaan, ettei vaaleja järjestetäkään. Sen sijaan on teetetty yksi gallup, jonka perusteella eduskunta valitaan. Näin säästetään valtion varoja ja lyhennetään valtion velan korkomaksuja. Siihen kaikki puolueet ovat sitoutuneet. Gallupin tulokset julkaistaan televisiossa sunnuntaina klo 20 alkavassa vaaligallup -ohjelmassa. Varsinaisessa gallupissa haastatellaan paria tuhatta suomalaista. Sen perusteella saadaan vaalitulos. Kuka on vaalivoittaja,  kuka häviää, se selviää sunnuntai-iltana galluptulosten perusteella.


Ei kommentteja: