sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Kuinka ihanalta ….

 Kokoomus ja Perussuomalaiset muodostavat uuden hallituksen. Orvon Purra hallitus on päättänyt sopeuttaa valtion talouden kuudella miljardilla. Se tapahtuu lisäämällä puolustusmenoja ja vähentämällä sosiaalitukia. Indeksejä ei enää seurata vaan ne jäädytetään. Palkansaajien ja eläkeläisten verotusta kevennetään ja verotusta siirretään kulutuksen suuntaan. Hip hei ja rommia pullo. Tai rommi pullo saattaa kallistua, mutta hurraa silti. Uusi hallitus on meidän kaikkien puolella.

Olemme olleet NATOn jäseniä jo kolmetoista päivää. Elämä on muuttunut turvalliseksi. Enää ei,tarvitse pelätä idän karhun lyövän meitä käpälillään tai muutakaan uhkaa idästä. Sen sijaan turvatakuut lännestä lisääntyvät. Meillä on turvatakuu turvanamme. Ne ovat NATOn turvatakuut, joiden myötä saamme vahvistuksia heti kun joku hyökkää meidän kimppuumme.  Pian saamme valita Yhdysvaltoihin uudestaan Trumpin. Ai, emme saa ? No, ministerit saavat ainakin kannattaa Trumpia. Ainakin Atlantin takana. Joka tapauksessa olemme turvassa ja se näkyy ja tuntuu jo ihan vatsan pohjassa joka päivä, kun syömme liha-makaronilaatikkoa.

Olkiluoto 3 aloitti toimintansa sunnuntaina aamulla. Kaiken lisäksi se aloitti toimintansa upeasti päivän etuajassa. OL3 on aloittanut neljätoista vuotta myöhässä, mutta päivän liian aikaisin. Sähköä tulee nyt ihan hirmuisesti enemmän. Sähkön hinta laskee 5 senttiä, joten tämä hyöty tulee jokaiselle sähkön kuluttajalle toisin kuin hallituksen sähkötuki omakotitaloille. Sähkön hinta putoaa ainakin pitkällä tähtäimellä ja se näkyy joskus myös sähkölaskussa. Jihuu ! Tätä on syytä juhlia. Pannaan vaikka kinkku uuniin ja sauna päälle.

Saksassa asia on aivan päinvastoin. Siellä on juuri ajettu alas viimeisten ydinvoimaloiden toiminta. Sähköpulan takia joudutaan turvautumaan hiileen. Saksassa vihreät ovat ajaneet ydinvoiman alas. Meillähän vihreät ovat alkaneet kannattamaan ydinvoiman käyttöä. Liekö se syy huonoon vaalimenestykseen. Oli miten oli. Nyt Suomi voi myydä ydinvoimasähköä Saksaan ja saada siitä hyvät rahat. Näin ollen meillä menee kaksinkertaisesti hyvin ydinvoiman takia. 

Ranskan presidentti Macron ajoi läpi eläkeiän uudistuksen. Nyt eläkkeelle pääsee 64 vuotiaana ja täyden eläkkeen saa tehtyään töitä 42 vuotta. Meillähän eläkeikä on vuoden korkeampi. Niin myös monissa muissa Euroopan maissa. Ranskassa on perinteisesti vastustettu saavutettujen etujen menettämistä. Kysehän on pohjimmiltaan yhteiskunnan kantokyvystä ja taloudesta. Juuri siitä syystä Suomessa Kokoomus ja Perussuomalaiset voittivat vaalit ja alkavat nyt supistamaan sosiaalietuuksia, työttömyyspäivärahoja, kulttuuripalveluita ja kehitysapua. Ranskassa Macron ei tule enää voittamaan vaaleja vaan häviää ne. Ehkä Suomessa tapahtuu sama neljän vuoden kuluttua.

Tappara ja Pelicans pelaavat Liigan mestaruudesta. Tampereella pelataan liigan mestaruudesta, hopeasta ja pronssista jo toisena vuotena peräperää. Lisäksi toukokuussa on MM-kisat. Tampere on oikeasti lätkän koti. Paitsi, että rapakon takana aloitetaan myös pudotuspelit. Suomalaiseuroista  Carolina, Florida, Dallas ja Colorado ovat mukana. Jälkimmäisen Mikko Rantanen sai 105 pistettä 82 pelissä. Hurja mies kaiken kaikkiaan. Kuka voittaa, nähdään kesäkuussa. Silloin alkaa yleisurheilu ulkona eikä tarvitse ahtautuu Nokia Arenalle.

Yleisurheilussa tulee mieleen, että SULin puheenjohtajaksi valittiin Riikka Pakarinen. Onnea vaan ! Hän on Keskustan varapuheenjohtaja eikä tullut valituksi eduskuntaan. Hänet valittiin johtamaan yleisurheilijoita. Entinen johtaja Sami Itani lopetti hommat jo viime vuoden puolella ja Pakarinen on toiminut vt-johtajana siitä asti. Hyvin kävi vaikkei päässytkään Arkadian mäelle. Miksi Kokoomus antoi tämän paikan Kepulle, on täysi arvoitus. Ehkä Pakarinen on hyvä johtaja ? Yleensä Kokoomus on miehittänyt nämä paikat. Olihan edesmennyt Ilkka Kanerva pitkään SULon puheenjohtaja. Yleisurheilussa on sitäpaitsi pyyhkinyt ihan hyvin. Sitähän on ilo johtaa.

Ei kommentteja: