tiistai 30. tammikuuta 2024

Santa Cruz

 


Lähdimme tutkimaan kesäistä Teneriffaa. Ensimmäinen kohde oli Santa Cruz saaren pohjoisosassa. Santa Cruz on Teneriffan suurin kaupunki 230.000 asukasta. Tämä kaupunki kasvaa rannikolta ylöspäin kohden kukkuloita. Ratikka vie asukkaita mukavasti ylhäällä oleviin kaupunginosiin. Rakennuskanta on osin vanhaa ja tyylikästä. Asuimme Rambla kadun lähellä, joka on varsin kallista aluetta, jossa sijaitsee erilaisia virastojen toimitiloja, yliopisto, kouluja, ja tietysti arvoasuntoja. Heti on sanottava, että ihastuimme Santa Cruziin. Se on iso kanarialainen kaupunki kuten Las Palmas Gran Canarialla. Täällä ei näe vaeltavia turisjoukkoja vaan paikallista väkeä. 

Erilainen kauppahalli on nimeltään Mercado Municipal Nuestra Signora de Africa, nykyiseltä nimeltään La Recova. Se on basaarimainen kaksikerroksinen rakennus, jonka keskellä on suuri aukio. Lähikatumme Rambla on rinteessä oleva  puita ja pensaita täynnä oleva Puistokatu, jonka molemmin puolin liikenne soljuu. Sen laidalla on iso palmupuista, josta löytyy toinen toistaa kienompia kasveja ja kukkia. Kaupungin rannalta Europan aukiolta lähtee ylöspäin kävelykatu, joka on noin kilometrin pitkä. Sen varrella on runsas joukko vaate- ja kenkäliikkeitä, koru- ja kelloliikeitä, kahviloita, ravintoloita ja pelipaikkoja jne. Kaupungin rannalla on arkkitehtonisesti erikoinen konserttitalo, joka muistuttaa hieman Melbourne konserttitaloa. Sen lähellä on verivesialtaita, jossa saa paistatella aurinkoista päivää ja kastautua suolaisessa vedessä. Eläkelippu maksoi 2,50 €. 

Ruoka on täällä halpaa. Ravintolassa kahden hengen ateria on tullut maksamaan 16-50 €, mukaan laskettuna pari lasillista viiniä tai olutta. Kävimme syömässä asuntomme lähellä intialaisessa ravintolassa ja espanjalaisessa tapasravintolassa ja lasku oli molemmissa nelisen kymppiä. Kaiken lisäksi maistuvaa ruokaa ja isot annokset. Hieno kaupunki. Tänne voisi tulla vaikka uudelleen.

Ei kommentteja: