perjantai 11. helmikuuta 2022

Ilon päivä

 Iivo nosti Suomen takaisin hiihtomaiden joukkoon. Ilolla ei ole rajoja, sillä nyt meillä on jo neljä mitalia. Onnea riittää ja lisää on vielä luvassa. Viestit, parisprintit, 50 km, yhdistetty, jääkiekko ja mitä onkaan. Iivo ansaitsee paitsi mitalinsa, myös messevän kasan euroja. Hän on myös mitä parhain esikuva paitsi hiihdon junioreille, myös kaikkien muidenkin urheilulajien aloittelijoille. Mitalisade saattaa saada myös poliittisia vaikutuksia. Jos pitää ennustaa, sanoisin Olympiakomitean puheenjohtajan,  Jan Vapaavuoren, nettoavat myöskin olympiamitaleista. Ei kuitenkaan riihikuivaa rahaa vaan Kokoomuksen presidenttiehdokkuuden. Helsingin kaupungin ajat ovat takana ja edessä tiukka vaalitaisto. Ihan kuten itse Iivo. Onnea vaan Iivo !

Ruotsissa on luovuttu ravintolarajoituksista ja koko kansa on rynnännyt yökerhoihin. Kansa on tulvinut baareihin ja elämä on kuin ennen vanhaan. Meilläkin ravintolarajoitukset muuttuvat maanantaina. Baarissa voi chillata puoleen yöhön ja alkomahooliakin saa yhteentoista. Melkein kuin silloin ennen. Joka tapauksessa toiseksi tärkein asia elämässä. Ai, mikä on tärkeintä elämässä ? Tietysti se, että kulttuuriväki ja tapahtumatuottajat pääsevät laitoksiinsa. Ars longa, vita brevis ! Elämä lyhyt, taide pitkä. Hienosti  menee koronarintamalla, sillä tänään oli vain hieman yli 10.000 tartuntaa.

Puolustusministeri Antti Kaikkosella on ilon päivä. Nimittäin amerikkalaisten F-35 hävittäjähankintojen sopimukset allekirjoitettiin. Mutta Antin elämässä on myös rauhallisempi puoli. Hän ilmoitti puolisonsa kanssa, että kesällä on tulossa perheenlisäystä. Näin hallituksen hedelmällisyys saa ansaitsemaansa jatkoa.  Pian kysytään tietovisassa, kuka tai ketkä ministerit eivät saaneet lapsia Marinin hallituksen aikana !

Kela miettii, että Kela-kortille ei ole enää käyttöä. Vuosittain kansalaisille lähetetään vajaa 400.000 ilmaista korttia. Aika paljon ! Tosiasiassa reseptilääkkeitä saa apteekista myös voimassa olevalla henkkarilla tai passilla. Samoin tarkalla voisi tunnistautua henkilökortista. Hyvä, yksi kortti ei paljon kesää tee, mutta onhan yksi asia vähemmän muistettavaa. Ilon päivä, vaikkei se vielä tänään toteudukaan. Nautitaan näin etukäteen tästä järjen voitosta.

Israelilainen lehti Times of Israel kertoo että vanhojen Nokia-puhelimien myynti on kasvanut 200 kertaiseksi. Tämä ”tyhmä” puhelin on siitä hyvä, että Pegasus-vakoiluohjelma toimii vain äly-puhelimissa. Nokialaisia ihmisiä ei voi vakoilla. Ilon päivä kaikille, jotka omistavat vanhan Nokialuurin tai ovat onnistuneet hankkimaan uuden, vanhan nokialaisen. Tässä taas hyvä business-vinkki kaikille vanhoille Nokia-insseille.

Iloinen uutinen kaikkein kiinnostavimman ihmisen elämästä. Sara Sieppi on ostanut uuden asunnon. Viimeeksi Sara osti asunnon 2020. Nyt hän on ostanut taas uuden asunnon. Asiat etenivät niin nopeasti, ettei Sara ehtinyt kertoa asiasta edes Intragram-tilillään. Viime vuonnahan Sara Sieppi osti piilopirtin. Nyt oli kuitenkin vuorossa uusi asunto. Oi, mikä ilon päivä !

Ei kommentteja: