perjantai 4. helmikuuta 2022

Selvä kuin pläkki !

 Puolueet ovat päässeet sopuun Veikkauksen avustusten siirtämisestä valtion budjettiin. Edunsaajien avustukset turvataan. Joskin pientä taantumaa on luvassa. Tänä vuonna Veikkauksen avustuksia jaellaan 1001 miljoonaa euroa. Vuonna 2024 avustuksia tulee 990 miljoonaa ja vuonna 2026 tulee vielä 975 miljoonaa. Näin veikkausvoittovarojen jakaminen on jo etukäteen varmistettu riippumatta pelaavatko suomalaiset addiktoivia rahapelejä, rahat imuroivat lottoa tai kenties urheilullista pitkävetoa/tulosveto. Joka tapauksessa Veikkaus voittaa aina ja suomalaiset häviävät yhtä usein. Näin on aina (70-luvulta) ollut ja näin poliitikot ovat luvanneet olevan jatkossakin.

Entinen poliisi Jari Aarnio on todettu hovioikeudessa syyttömäksi murhaan. Aarnio tiesi kyllä murhasuunnitelmista, mutta hänellä ei ollut erityistä velvollisuutta estää murhaa. Jäi näyttämättä että murhattu olisi ollut välittömässä hengenvaarassa, mikäli asiaan ei puututa. Tämä on varmasti helpottava päätös paitsi Aarniolle, mutta myös kaikille Suomen poliiseille. Jatkossa poliisi voi olla puuttumatta murhauhkauksiin ja vastaaviin asioihin, mikäli asianomainen ei ole välittömässä hengenvaarassa. Tämä helpottaa määrärahojen puutteessa olevaa poliisikuntaa. Vast`ikään poliisiylijohtaja selitti, miten suuri rahapula vaivaa poliisia vaikka hallitus juuri lisäsi määrärahoja. Nyt työtaakka helpottuu monilta osin.

Facebook eli Meta-yhtiö on saanut hieman siipeensä. Yhtiön osakkeiden arvo koki kolahduksen. Yhtiön osake sukelsi päivässä 26%. Arvosta katosi 230 miljardia. Yhtiön omistajan Mark Zuckenbergin omaisuuden arvo putosi samalla 31 miljardia. Omaisuus putosi 125 miljardista 94 miljardiin. Ei huolta, kyllä kurssinousu hoitaa palsamia haavoihin. Kenties jo ensi viikolla Zuckenbergin omaisuus ylittää sadan miljardin rajan. Joten miestä ei voi ihan tyhjätaskuna pitää. Pikemminkin parasta A- ryhmää.

Venäjä ja Kiina ovat neuvotelleet yhteistyöstä. Putin on ainoa päämies, joka on tullut Olympialaisiin juhlistamaan Kiinan suuruutta. Vaivan palkaksi Kiinan presidentti on luvannut tukea Venäjää Ukrainan kriisissä. Tiettyyn rajaan asti ? Eipä ollut yllätys, että Venäjä hakee sympatiaa ja tukea Kiinalta. Kiinahan saa nyt rauhassa keskittyä omaan laajentumiseensa, kun Venäjä höösää Yhdysvaltojen ja EUn kanssa. Siitä Kiina on valmis palkitsemaan Venäjää. Esimerkiksi ostamalla tarvittaessa Venäjän öljyä, kivihiiltä ja maakaasua. Tällainen tarve voi tulla, jos Ukrainan kriisi johtaa energian tuonnin tyrehtymiseen Venäjältä Eurooppaan. Pojat pelaa pelejään. Kaiken lisäksi Putin pelaa mielellään Xi kanssa, kun lännen tiet ovat tukkeutumassa.

Citymarketit Pirkkalassa ja Turussa tekevät keväällä uuden aluevaltauksen. Markettien sisään on rakennettu panimot ja niistä aletaan myymään olutta kansalle. Alkoholilainsäädännön mukaan panimot voivat myydä suoraan asiakkaille alle 12 % tuotteita. Maaliskuussa Pirkkalan Citymarketista voi ostaa mukaansa vahvaa olutta tai sahtia. Tämä on hyvä potku tiukkapipoisten virkamiesten ja poliitikkojen munille. Samassa talossa on kyllä monopoliyhtiö Alkon myymälä, mutta mutta… Jonkin ajan kuluttua kansalaiset huomaavat, miten älytöntä tämä Suomen alkoholiholhous on. Erilaisten alkoholituotteiden myynnille pitää olla kullekin oma myyntipisteensä. Alle 5,5% tuotteita saa kaupoista ja kioskeista, alle 12% tuotteita saa panimoidta, alle 80% tuotteita saa Alkosta ja kaikkea näitä voi tilata Virosta ja Saksasta, kunhan maksaa verot Suomeen. Näin kansalaisia suojellaan alkoholin vaaroilta.

Perussuomalaiset piirijohtajat ovat pohdiskelleet aluevaalien heikkoa äänisaalista. Suurin syy on äänestysprosentti. Perussuomalaisten äänestäjät eivät äänestäneet aluevaaleissa. Toinen syy on sekin selvä. Perussuomalaisille sosiaali- ja terveysasiat eivät ole politiikassa keskeisiä. Tärkeämpää asioita ovat maahanmuuttajat, maahan muuttajat ja maa…Kolmanneksi tiedotus meni heikosti. Kansa ei huomannut perussuomalaisten viestiä, etteivät rahat riitä tähän sote-uudistukseen. Ei hätää. Seuraavissa eduskuntavaaleissa kansa huomaa, etteivät rahat riitä sosiaali- ja terveyspalveluihin ja silloin he äänestävät taas perussuomalaisia.

Ei kommentteja: