lauantai 26. helmikuuta 2022

Tortillavuoka

 Ajattelin tehdä lauantaiksi jotain meksikolaista. Tuli mieleen tortilla. Kanatortillat. Sitten ajattelin kehitellä lasagnen tapaisesti tortillavuoan. Se oli itse asiassa näppärä valinta.

Paistoin 400 gr broilerifileitä. Maustoin ne suolalla, pippurilla, paprika-  ja cayannepippurijauheella.  Sitten paistelin kasviksia: yksi punasipuli, pari valkosipulin kynttä, pala paprikaa ja viisi kirsikkatomaattia. Samat mausteet. Levitin tortillan päälle salsa-, juusto- ja guacamolekastiketta. Sitten broilerifileitä ja kasvisseosta. Päälle ruokalusikallinen creme fraisea. Käärin tortillan kääröksi ja laitoin sen vuokaan. Kuusi tortillaa. Päälle juustokastiketta, jossa oli maitoa, kermaa, juustoraastetta, vehnäjauhoja ja juustodippiä. Koko komeus uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi.

Oi, oi ! Oikein herkullista meksikolaista ruokaa. Jos haluaa tulista, voi lisätä chiliä kasviksiin. Kaveriksi sopii laitta tacoja ja dippiä sekä raikasta salaattia. Juomaksi hyvää olutta (meksikolaista coronaa, jos löytyy !).

 Rehellisesti sanottuna otin aperitiiviksi tequilaa suolan ja sitruunan kera. Sen päälle meksikolainen ruoka oli kruunun jalokivi.

Ei kommentteja: