sunnuntai 20. elokuuta 2023

Yleisurheilun MM-kisat

 Aku Partanen käveli itsensä kuudenneksi. Siinä tärkeimmät uutiset yleisurheilun maailman parhaiden kisoissa Budapestissa. Suomella on ennätyksellisen suuri joukko kilpailijoita. Neljäkymmentä urheilijaa. Määrä ei korvaa laatua, se on jo nähty. Suomen toivo Wilma Murto karsii maanantaina ja kilpailee toivon mukaan keskiviikkona. Keihäänheiton karsina on perjantaina ja loppukilpailu kisojen viimeisenä päivänä sunnuntaina. Jotain saumaa voi olla kuuden joukkoon. Siis Oliver Helanderille.

Olympiakomitean ja Urheiluliiton johto on jo muotoillut sopivia selityksiä Suomen menestyksestä. Kuuma ilman, pienet määrärahat, kunnon ajoituksen ongelmat ja muun maailman kova taso. Siinä muutama selitys, joita voi lainata ihan vapaasti. Iso joukkue on perusteltu, sillä meillä on monia nuoria lupauksia, jotka tarvitsevat kansainvälistä kokemusta. Johonkin ne urheilun rahat on työnnettävä.

Kokonaan toinen puoli on maailman parhaiden kisaaminen. Sitä on mukava katsella, oli suomalaisia tai ei. Dramatiikkaa on jo nähty ja parhaat jännitysnäytelmä ovat vielä edessä. Me yleisurheilun ystävät iloitsemme tästä ja katsomme nenä litteänä joka päivä hienoja kisoja. Voittaa selvästi naisten jalkapallon MM-kisat.

Ei kommentteja: