maanantai 11. syyskuuta 2023

Liigaa liikaa ?

 Tiistaina se taas alkaa. Jääkiekkoliiga. Pelejä on tarjolla vähintään neljänä päivänä viikossa, jos sattuu hankkimaan liigapassin. Joukkueiden voimasuhteita on jo ehditty spekuloida uusien hankintojen valossa. Tosin jalkapallo, ralli ja yleisurheilu ovat vieneet penkkiurheilijan aikaa viime kuukausina. Nyt sitten otetaan äijistä mittaa ja toukokuussa ollaan viisaanpia ketkä juhlivat ja ketkä eivät. Yleisurheilijat valittavat tässä vaiheessa vuotta kilpailuväsymystä. Kiekkoilijat saavat valitella samaa vasta yhdeksän kuukauden jälkeen. Siinä on se pieni ero.

HIFK on helsinkiläisten lehtien mukaan suurin suosikki. Siirtomarkkinoilla Stadin kingit ovat olleet aktiivisia ja uusia voimahahmoja on löydetty punapaitoihin. Komarov, Lehterä, Rask. Päävalmentaja Peltonen on tiukan paikan edessä. Enää ei voi selitellä loukkaantumisilla tai puolustuksen leveyden puitteilla. Tulos tai ulos, on pelin henki.

Tappara on edelleen kovaa valuuttaa. Ruotsalainen valmentaja Grönberg tuo varmasti uusia tuulia, mutta peruspeliin ei ole luvassa muutoksia. Myöskin mitaleita voittaneet pelaajat jatkavat suurin joukoin kirvesrintojen kokoonpanossa. Tapparasta on ilmiselvästi hyvä pelata. 

Pelicans on myös onnistunut hankkimaan lisää tulivoimaa riveihinsä. Vanha maalinsylkijä Lasch palasi Lahteen ja tuo tarvittavaa röyhkeyttä maalineduksiin. Asennetta Pelsulla varmasti riittää. Sen valmentaja Niemelä on onnistunut iskostamaan joukkoihinsa jo viime keväänä.

Ilveksellä on HPKn vahvistuksien myötä valmentaja Pennasen vanhoja kavereita. CHLn pelit ovat sujuneet yllättävän hyvin jo tässä vaiheessa kautta. Runkosarja lienee Ipalle maukasta kauraa. Jopa runkosarjan voitto voi olla edessä. Pystyvätkö Ilveksen pelaajat keskittymään play offien raakaan vaiheeseen vai meneekö taas pupu pöksyyn.

Veikkaaminen ei ole onnistunut itselleni ennenkään, joten voisin heitellä erilaisia haaveita. En kuitenkaan sitä tee. Sanon vain tämän. Loppuottelussa ja pronssista pelaavat nämä neljä joukkuetta ja keväällä nähdään ketkä ovat toisiaan vastaan. Se Liigasta tällä erää.

Ei kommentteja: