maanantai 27. marraskuuta 2023

Hiihtelyä

 Meikäläisten suorituksia Rukan maailmancupista oli lähinnä Iivo Niskasta lukuunottamatta hiihtelyä. Myös Remi Lindholm sai puhtaat paperit sunnuntaisessa vapaan kilpailussa. Naisista ” no, joo”  paperit voidaan antaa sprinti Jasmi Joensuulle. Muuten homma oli tahmeaa hiihtelyä.

Näyttää siltä, että vapaan tyylillä meikäläiset eivät pärjää maailman kermalle. Perinteistä hiihdetään perinteisesti ja se vapaa tuntuu kulkevan miten sattuu. Toinen pulma on yhteislähtökilpailun. Meikäläisille se ei vaan istu. Syykin on selvä. Suomessa hiihtäjät tulevat pieniltä paikkkakunnilta, joissa hiihdellään ja harjoitellaan perinteistä hiihtotapa yksin hampaat irvessä suonpohjia pitkin. Kun sitten joudutaan sprinttiin tai yhteislähtökisoihin keskelle suurta joukkoa, menee pupu pöksyyn. Kyse on pikemminkin psykologiasta kuin hiihtokunnosta.

Mitä pitäisi tehdä ? Suunta on selvä. Isoihin kaupunkeihin pitää perustaa kesäisin toimivia hiihtoputkia, joissa mahtuu vetelemään vapaalla kavereiden kanssa. Tästä pitää tehdä trendikästä toimintaa, joka kiinnostaa jopa nuorisoa. Aurinkoterassit, kylpylät ja kesähotellit samojen latujen varrelle. Eiköhän se hiihtely korjaudu sillä. Siis hiihtoon pitää investoida ja paljon. Hiihto on parasta viihdettä.

Ei kommentteja: