torstai 16. marraskuuta 2023

Mitä pitäisi tehdä ?

 Mitä pitäisi tehdä Venäjän suhteen sieltä saapuvien turvapaikanhakijoiden takia ?

Palautetaan aina yksi Suomessa asuva venäläinen takaisin Venäjälle jokaista sieltä saapuvaa turvapaikan hakijaa kohti. Nollasummapeli. Tai positiivisesti sanottuna, win-win vaihtoa. Sulle, mulle, sulle, mulle ! Pannaan Darja, Irina ja Nadja takaisin armaaseen kotimaahan. ”Missä maassa viljakin, kasvaa kaikkein nopeimmin, Neuvostoliitossa”. Vanhassa vara parempi, sanotaan.

Mitä pitäisi tehdä, ettei Donald Trumpista tulisi enää presidenttiä ? Republikaaneilla ei ole hyvää vastaehdokastaan eikä Bidenilla ole enää kaikki palikat kohdallaan.

Vielä on aikaa valita kumpaan tahansa puolueeseen ehdokkaaksi maailman paras nainen. Kuka se voisi olla ? Pitäisi olla kaiken lisäksi amerikkalainen tai hoitaa kansalaisuus pika pikaa. Greta Thunberg olisi varmaan valmis hommiin, jos kutsutaan. Tai siis, hän voisi ainakin boikotoida Capitol kukkulan valtaamista. Entäs se Euroopan Keskuspankin johtaja Christine Lagarde ? Hän oli ennen Maailman pankin johtaja. Ja on yhtä kaunis kuin Thunberg. Sitten EUn puheenjohtaja Ursula von der Leyen ? Häntä ilman ei kyllä selvitä Euroopassa. Entäs joku filmitähti ? Hei, nyt minä keksin. Meillähän on vapaana Sanna Marin. Hän kepittää yhden Trumpin mennen tule. Hoiteli koronankin vasemmalla kädellä. Hänhän on nytkin kansainvälinen nainen. Pistetään Sanna Amerikkaan ja katsotaan mitä tapahtuu. Vanha sanonta sanoo: ”Toimita kiekko maalille, niin hyvä asioita tapahtuu”. Sovellettuna: ”Pistetään Sanna asialle, niin hyviä asioita tapahtuu”.

Mitä pitäisi tehdä Britanniassa, kun korkein oikeus ei antanut lupaa lähettää maahanmuuttajia Ruandaan ? Tosiasiassa tarkoituksena oli vähentää Britteihin saapuvien intoa Ruandan peloitteella.

Maahanmuuttajat voitaisiin lähettää Cayman tai Jerseyn saarille. Nehän ovat yrittäjäystävällisiä saaria, joissa ei kysellä papereita. Ei ainakaan tilitietoja. Se saattaisi olla jopa vetovoimatekijänä. Kukapa nyt Afrikkaan haluaa takaisin, jos sieltä on juuri tultu !

Mitä pitäisi tehdä, kun Turkki ei ratifioi Ruotsin NATO-jäsenyyttä ? Ei myöskään entinen Suomen veljeskansa Unkari.

Mitä jos Ruotsi liittyisi ANZUS-sotilasliittoon ? Sehän on Yhdysvaltojen, Australian ja Uuden-Seelannin puolustusliitto. Joka tapauksessa USA on siinäkin päälle päsmärinä. Varmasti myös halvempi, sillä mitään kiinteitä rakenteita ei ole. Toki etäisyydet ovat melko pitkiä, mutta pääseepähän ainakin matkustamaan. Svenssonit voisivat näyttää Turkille ja Unkarilla pitkää nenää. Sitä paitsi Suomihan on Ruotsin puskurina joka tapauksessa oli puolustusliitto mikä tahansa.

Mitä Pekka Haaviston pitäisi tehdä, jotta hän voittaisi presidentin tittelin Stubbin edestä ?

Pahalta näyttää, sillä Stubb on syöksymässä presidentiksi selvällä äänivyöryllä. Jos Stubb yhdistettäisiin Orpon-hallitukseen ja hallituksen köyhälistöä kurjistavaan politiikkaan, menestys kääntyisi heti laskuun. Vaan miksi Stubb olisi niin stubido ? Päinvastoin fiksuna miehenä hän repii itsensä irti kokoomuksesta ja siirtyy rummuttamaan koko kansan politiikkaa ja presidenttiyttä. Vahvasti näyttää heikolta Haaviston vinkkelistä. Haaviston on paras tottua ikuisen kakkosen leimaan eli melkein presidentti kuten K.A. Fagerholm, Johannes Virolainen, Elisabeth Rehn ja Paavo Väyrynen.

Mitä pitäisi tehdä, että Jokerit saataisiin takaisin Liigaan !

Jokerit suututti liigajoukkueet siirtymällä Venäjän KHL-liigaan. Nyt Jokerit ovat putsanneet pöydältä Harkimon ja Kurrin, mutta sekään ei auta. Jokerit kerää Mestiksessä kotijoukkueille messevät lipputulot. Mitä jos vedettäisiin Jokeripakasta uusi valttikortti: ketju Selänne-Selänne-Selänne. Teemu ja pojat. Teemun pojat pelailevat Kajaanin Hokin riveissä. Sitä ennen Heinolan Peliitoissa. Tästä voi päätellä, ettei polvi ole pojista parantunut. Kuitenkin yleisömenestys olisi ketju Selänteen kautta taattu ja liigassa yleisön vajauksista kärsivät JYP, Jukurit, SaiPa, Pelicans, KooKoo, KalPa ja HPK keräisivät hyvät lisätulot Jokereiden ja Selänteiden avulla. Liiga saisi samalla yhden narratiivin lisää. Sirpa voisi toimia Jokereiden huoltajana ( sehän hän olisi joka tapauksessa kotona)



Ei kommentteja: