sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Katkarapuja sunnuntaiaterialla

 Ostin Lidlistä kilon kuorimattomia, keitettyjä pakastekatkarapuja. Tarjoushinta oli 9 euroa. Eilen otin puolet katkoista pakkasesta sulamaan. Tänään kuorin katkaravut. 

Keittelin kuoria vedessä puolisen tuntia ja siivilöin kuoret pois. Paistoin öljyssä sipulia, valkosipulia, chiliä, paprikaa ja tomaattia. Lisäsin suolaa. Lisäsin kehittämäni  rapuliemenliemen ja rapuliemikuution. Keittelin soppaa puolisen tuntia. Sitten lisäsin vielä kermaa, puoli purkkia creme fraisea, tuotetta tilliä ja basilikaa. Soppa oli valmista.

Sekoitin puoleen katkaravuista majoneesia, creme fraisea, suolaa ja pippuria. Sitten annoin sen maustua jääkaapissa pari tuntia. Leikkasin sämpylöitä kahteen osaan. Päällystin ne sulatejuustolla ja majoneesilla ja katkarapumoussella. Hieman tilliä päälle ja voila !

Paistoin pieneen pataan desin öljyä. Kuumensin öljyn ja lisäsin valkosipulisilppua. Kun valkosipulin olivat pehmentyneet lisäsin katkaravut ja otin padan pois liedeltä. Leikkasin patonginpaloja, joilla saattoi dipata öljyistä katkarapuja.

Tässä oli meidän sunnuntailounas. Katkarapukeittoa, katkarapumousseleipiä ja valkosipuliöljyssä kiehautettuja katkarapuja patongin kanssa. Kylmä Riesling kruunasi aterian. Herkullista ! Delicious !


Ei kommentteja: