torstai 29. helmikuuta 2024

Karkauspäivän kunniaksi

 Joka neljäs vuosi vietettävä karkauspäivä antaa mukavan mahdollisuuden karata uusiin kuvioihin. Tänä vuonna monet ovat käyttäneet/ käyttämässä tätä mahdollisuutta. 

Uutisankkuri Matti Rönkä häippäri pois TV-ruuduistamme ja lähtee rakentelemaan tonttuovea (!) ja etsiskelemään uutta elämänkumppania. Matti on siinä määrin hauskan oloinen mies, että löytää varmasti useita ehdokkaita. Todellisen kultakimpaleen löytäminen vaatii kuitenkin paljon hiekkaa vaskooliin, kuten kullanhuuhtojat sanovat.

Melkein entinen presidentti Niinistö häippäsee siviiliin. Titteli on sama eli presidentti, mutta valta on viety. Nyt on aikaa leikkiä pikku Aaro-pojan kanssa ja muistella menneitä toisen presidentin, Tarja Halosen kanssa.  Nuorikko Jenni Haukion muotokuva saatiin juuri ja juuri ennen poistumista valmiiksi. Jatkossa sitä voi käydä katselemassa itsenäisyyspäivän bileissä. Haukion ei ole tarvinnut karata vaan hän jatkaa totutulla lempeänaamaisella tyylillään kohti kirjallisuuden uusia ulapoita.

Vastaamon tietomurrosta syytetty nuori mies Kivimäki yritti karata ennen aikojaan, mutta lopulta hän ilmestyi kuitenkin kuuntelemaan syyttäjien syytteitä. Kivimäki saattaa joutua odottamaa monia, monia karkausvuosia, ennenkuin hän pääsee karkailemaan maailman tuuliin. Ehkä. Ettei riittää hänelle ? Yhtä asiaa joutuu ulkopuolinen ihmettelemään. Miksi paljastaa mielenterveysongelmasta kärsivien ihmisten ongelmia ja kiristää sillä rahaa ? En millään ymmärrä tätä Kivimäen tekoa ? Kuulun siihen ikäpolveen, joka oppi ihailemaan Robin Hoodia ja hänen kaltaisiaan. Varastetaan rikkailta ja annetaan köyhille.

Tampereen Energia ilmoitti alkuviikosta, että se on myynyt kaikki sähköasikkaat itä-suomalaiselle sähköyhtiö Väreelle. Sähkökaappiin ei enää kannata. Samaa mieltä oli rautakanslerina tunnettu pormestari Kummola. Sähkölaitoksen eetos karkasi käsistä. Ainakin asiakkaiden mielestä. Veikkaan, että sähköasiakkaat tulevat jatkossa tuntemaan paitsi Väreen myös väreitä ja sen myötä siirtyvät muiden sähkönmyyjien asiakkaiksi. Se ei tietenkään hetkauta rautakansleria, sillä häntä kiinnostaa vain 130 vuotiaan Sähkölaitoksen tuloutuksen kaupungin pohjattomaan kassaa, sellaista on politiikka.

Teneriffalla kerrottiin veden olevan suuri ongelma. Vesi on karannut saarelta jonnekin ja nyt etsitään ratkaisuja vesipulaan. Kerron kuitenkin asiasta toisenlaisen näkökulman. Omakohtaisen kokemuksen. Ostin Helsinki-Vantaan lentoasemalta puolen litran vesipullon. Se maksoi kokonaista 2,50 €. Litrahinta oli siis 5 euroa. Ostin myöskin Teneriffalla La Lacunassa kaupasta viiden litran pönikän juomavettä. Se maksoi 1,09 €. Litrahinnaksi tuli 22 senttiä. Se on yli kymmenen kertaa vähemmän kuin Suomessa. Onko siis vesi tai veden hinta karannut Suomessa käsitä vai Teneriffalla ? Päätelköön jokainen itse.

Tänään selviää karkaako Tappara liigan runkosarjan kärkeen. Lahden Pelicans on kolmantena ja yrittää  auttaa Ilvestä pitämään kärkipaikan. Kuinka käy, jää illalla nähtäväksi. Pikku hiljaa runkosarja tulee päätökseen ja pelit kovenevat.  Ilves ja Tappara ovat karkumatkalla ja nähtävästi vievät runkosarjan voiton. Se tulee joka tapauksessa Tampereelle, kiekon kotiin.


Ei kommentteja: