sunnuntai 4. helmikuuta 2024

San Christobal de la Laguna

 


La Laguna on Teneriffan toiseksi suurin kaupunki. Asukkaita on reilu 150.000. Se oli ensimmäinen kaupunki Teneriffalla ja silloinen saaren pääkaupunki. Nykyään se tunnetaan yliopistokaupunkina. Heti katukuvasta näkee nuorten ihmisten määrän. Kaupunki ei ole lainkaan turistikohde, sillä matkaoppaiden mukaan kaupunkiin tutustuu helposti yhdessä päivässä. Tämä on selvästi erilainen kaupunki, sillä keskustassa on vain matali, parikerroksisia taloja. Monilla kaupungin kaduilla on vain jalankulkijoita. Tulee mieleen Porugali tai Meksiko, vaikken ole jälkimmäisessä koskaan käynyt. Kauppoja, katukahviloita ja ravintoloita riittää keskustassa.

Asuntomme on kilometrin päässä keskustasta. Tämä on reilun viidenkymmenen neliön kaksio.katolla on auringonottoterassa. Uima-allas puuttuu. Pieni pulma on kierreportaat toiseen kerrokseen. Ne ovat tosi kapeat ja vaaralliset seitsemänkymppisille matkaajille.Muuten lähes täydellinen kämppä. Viiden vuorokauden majoitus maksoi 415 €. 

Lähistöllä on kantakahvilamme Arepera Panela. Siellä juomme iltapäivisin cortadot. Opimme Las Palmasissa nautiskelemaan tätä kanarialaista kahvia. Eilen kävimme maistelemassa paljon mainostettua ja jokaisessa ravintolassa tarjolla olevaa Iberian kinkkua. Iberian possut ovat mustia. Sata grammaa tätä herkkua maksoi kaupassa 16 €. Kinkku leikataan erittäin ohueksi. Marmoroitu rasvaisuus tekee siitä suussasulavaa. Sitten on tietysti nämä iltapäivän leivoskahvilat. Niitä ei kerta kaikkiaan vastustaa. Tilasin leivoskahvilassa hot chokolaten siis kaakaon. Sain ison kupillisen kuumaa tummaa suklaata kermavaahdolla päällystettynä. Ohoh ! Nam !

Muutaman sadan metrin päässä on iso kauppa, Mergadona. Se on erilainen kauppa, sillä siellä ole yhtään mainoksia tai logoja. Hinnat ovat kohdallaan. Kymmenen aamiaislämpylä pussi maksoi 1,10 €. Puolentoista litran lime-Pepsi maksoi euron ja risat. Keskustassa huomasin tutun hahmon t-paidass. Peaky Blinkersin päänäyttelijä komeili paidan rinnuksissa. Tässä kaupassa saattoi painattaa minkä tahansa kuvan mieleisensä värisen paidan rintamuksiin. Valitsin tämän kaupan kuvan ja mustan paidan. Hyvä tuli ja olin pari kymppiä köyhempi.

Alkoholi on tunnetusti halpaa. Halvimmasta keppanatölkistä joutui pulittamaan 29 senttiä. Litran punaviinipakkaus maksoi 1,50 € ja litran pullo vodkaa vain 6 euroa. Ravintolassa halvin lasillinen olutta on maksanut euron ja viinilasillisen 2,50 €. Iltapäivisin kahvilaelämä herää henkiin. Illalla seitsemän jälkeen ravintolaelämä. 

Lauantai on ihmisten varsinainen perheiltä. Silloin tullaan koko suvun voimin syömään ja juomaan lapset, mummot ja papat mukana. Meteli on useimmiten korvia huumaava. Pitää huutaa, jotta kaikki kuulisivat paremmin. Täällä Lagunassa ilta alkoi jo iltapäivällä kolmelta ja jatkui ties miten myöhään. Tapasimme muuten suomalaisen pariskunnan Nurmeksesta, joka oli ollut laivaristeilyllä ja joutunut Suomen lakkojen takia viipymään pari extrapäivää. Kävisipä meillekin joskus noin. !

Ei kommentteja: