perjantai 29. maaliskuuta 2024

Ilves murisee ???

Ilves kokoonpanot

Kuinka monta erilaista kokoonpanoa valmentaja Antti Pennasen pystyy tekemään Ilveksen joukkueesta. Pennasen muuttaa mielellään kokoonpanoja hävityn ottelun jälkeen. Sehän voi olla viisautta. Pelaajille kerrotaan, ettei tämä kokoonpano ole toiminut. Laskin pikaisesti, että kolmen hengen ketjuissa saadaan viidellätoista pelaajalla reilu pari sataa kokoonpanoa. Kun sitten lisätään kymmenen pakkia, saadaan ainakin lähemmäs pari tuhatta vaihtoehtoa. Parilla maalivahdilla erilaisia kokoonpanoja tuleen nelisen tuhatta. Tästä näkee miten vaikeaa on valmentajan homma. Olen huomannut, että monet valmentajat tyytyvät peluuttamaan samoja ketjuja illasta toiseen. Outoa kyllä ne näyttävät voittavan myös pelejä, Olisiko tässä jonkinlainen vihje mestarivalmentajalle. Tutut kasvot tottuvat kavereiden pelitapaan. Sitten voi luottaa, että siellä jossain on, jos antaa syötön. Tuli vaan mieleen. Pennasen ei varmaan ole kokeillut myöskään kokoonpanoa 1.252, jossa uudet kaverit voisivat tutustua toisiinsa. Olisihan se kivaa vaihteeksi.

Ilveksen metsästys

Vuotuinen Ilveksen metsästyskausi on taas alkanut Pirkanmaalla. Metsästysluvan saa Liigalta sovittuun hintaan. Metsästys on rajoitettu koskemaan vain Ilves edustusta. Nuoret ja naaraat on syytä jättää rauhaan. Metsästyksessä on syytä käyttää kovaa vauhtia, hyvää kiekollista peliä ja ylivoimaa. Yleensä Ilves on kellistynyt näillä keinoin. Kannattaa muistaa, että Ilves ei ole henkisesti kovin vahva eläin. Se masentuu sekä menneisyydestään että tehottomuudestaan. Ilveksen kannattaa antaa juosta itsenä väsyksiin ja hoitaa se sitten sen jälkeen. Myöskin kova etukäteinen suitsutus voi tehdä Ilveksen ylimieliseksi ja se kostautuu myöhemmin jahdin aikana. Kultaisten mitaleiden heilutus on hyvä houkute ilvesten metsästykseen. Syksyisin nuoret Ilvekset alkavat taas uhota ja niiden itsetunto kasvaa talven edetessä mittaamattoman suureksi. Kannattaa tutustua tarkasti Ilveksen reviirikäyttäytymiseen. Sen myötä saalis on sangen helppo metsästäjälle.

Terapiaa tarjolla

 Tampereen Ilves tarjoaa kannattajilleen tänäkin keväänä Huolena Ilves-terapiatapaamisia ympäri kaupunkia. Monet Ilves-kannattajat ovat maansa myyneitä, pettyneitä, vihoissaan tai muuten vaan murhe murtamia. Ilves-perhe tulee vastaan ja tarjoaa keskusteluapua kaikille halukkaille. Puhu ja tule kuulluksi toisten samanlaisten pettyneiden fanien parissa. Vanhat asiakkaat pääsevät terapiaan puolella hinnalla. Uusien osanottajien kesken arvotaan yksi seuramatka pelaajien etelän reissulle ja kymmenen Ilves-kaulaliina. Jatka kiinnostavaa Ilves-kevättä mielipiteiden vaihdon merkeissä. Ryhmissä vierailevat myös Ilveksen joukkueenjohtajat, valmentajat, apuvalmentajat, maalivahtivalmentajat, henkiset valmentajat, huoltajat, fysioterapeutit, hierojat, lääkärit, vidokuvaajat ja viisi psykologia. Pian ennen kuin huomaatkaan kesä koittaa ja sitten uusi syksy. Syksy ja talvi ovat taas toivoa täynnä uusien pelaajien ja valmentajien voimin. Keväällä olet taas tervetullut purkamaan mieltäsi Ilves-ryhmiin.

Ilveksen murinan jälkeen

Elämässä on paljon muutakin kuin Ilves. Esimerkiksi jääkiekon pudotuspelit, Mestiksen pudotuspelit, Suomi-sarjan loppuottelut, NHL:n loppusarjassa ja play offs, Ruotsin ja Sveitsin liigan loppuottelut ja jääkiekon MM-kisat. Siis mitä murehtimaan, kun monilla tahoilla painetaan päädystä päätyyn ja lopputulos on arvailujen varassa. Lätkä on yllättävä peli ja jonain vuonna Ilveskin voi olla….Tai no, onhan lätkässä aina mahdollista toivoa parasta !

Ilveksen liiketaloudellinen tulos on ollut oikein hyvä. Siitä suurin kiitos tulee kannattajille ja isolle Nokia Arenalle. Toiminnallinen tulos on surkea vuodesta toiseen. Sen seurauksena odottaisin muutoksia johdossa. Ilveksen hallitus voisi tehdä johtopäätöksiä. Toimariakin voisi vaihteeksi vaihtaa. Kiitos johtoporukalle ja Risto Jalolle. Jotain uutta pitää keksiä. Eihän tämä Ilves voi näin kyntää vuodesta toiseen.

Ei kommentteja: