lauantai 30. maaliskuuta 2024

Jari Curry

 


Tein lankalauantaina omaa kehitelmääni Jari Curryä. Se on oma versioni saksalaisesta currywurstista. Tätä herkkua tarjotaan lukuisissa pikaruokapaikoissa. Sämpylän sisällä on makkara ja lisänä on currylla maustettua tomaattikastiketta.

Jari Curry on uuniruoka. Tomaattikastikkeen mukana on sipulia, valkosipulia, porkkanaa, varsiselleriä, chiliä ja paprikaa. Kypsentelin kasviksia hitaasti pannulla ja lisäsin makkarapaloja. Tähän sopivat kaikenlaiset makkarat ja nakit. Runsaasti currya, ja hieman suolaa, pippuria ja keltajuurta.

Leikkasin kuusi perunaa viipaleiksi. Tein niille maustekastikkeen, johon tuli öljyä,suolaa, pippuria,  hapanimeläkastiketta ja banaanichili-kastiketta. Annoin perunoiden maustua pari tuntia. 

Ladoin vuoan pohjalle currywurstimuhennoksen. Muhennoksiin päälle ladoin perunaviipaleet. Päällimmäiseksi hieman korppujauhoja ja voinokareita. Annoin ruoan kypsyä 200 asteen lämmössä 45 minuuttia ja uinua uunin lämmössä vielä puolisen tuntia.

Tulinen ruoka, mikäli laittaa pari chiliä. Sitä voi vaimentaa kuitenkin ruokosokerilla. Maukas ruoka saa hyvää lisämakua vahvasta oluesta, kuohuviinistä tai vaikka kivennäisvedestä.

 Vaimoni pyöräytti jälkkäriksi sitruunakakkua. Mikäs sen somempaa !

Ei kommentteja: