sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Pullistelua

Yhdysvallat on jatkanut pullistelua Irania kohtaan. Iran ampui alas miehittämättömä amerikkalaisen tiedustelukoneen. USA vastasi torstaina kyberhyökkäyksellä. Maiden suhteet ovat entistä jännittyneemmät.

Istanbulissa järjestetään uudet pormestarivaalit sunnuntaina. Edellisen vaalin voitti opposition edustaja, mutta vaalitoimikunta mitätöi vaalituloksen epäselvyyksien takia. Yleisesti uskotaan, että presidentti Erdogan ei sullattanut vaalitappiota ja vaalitoimikunta teki johtopäätöksiä. Ennusteet povaavat uudelleen voittoa opposition edustajalle. Erdogan on aiemmin sanonut: "Kenellä on valta Istanbulissa, sillä on valta koko Turkissa."

Konservatiivisen puolueen puheenjohtajaehdokas Boris Johnsonin asunnosta kuului sunnuntain vastaisena yönä kotiriitelyn ääniä, tavaroiden keittelyä ja väkivaltaista melua. Johnsonilta on vaadittu selitystä tapahtumista. Konservatiivisen puolueen puheenjohtajavaalissa on edessä viimeinen äänestys, jonka ennakoidaan menevän Johnsonin hyväksi.

Formulakisat jatkuivat Ranskassa Hamiltonin merkeissä. Bottas jäi taas tyytymään toiseen sijaan. Tästäkin vuodesta näyttää tulevan paitsi Mersujen juhlavuosi, myös Hamiltonin vuosi. Bottas näyttää jäävän tänäkin vuonna hyväksi kakkoseksi. Räikkönenhän on median mukaan aina sankari, oli hän sitten kahdeksas tai kahdeksastoista.

Vuonna 1992 syntynyt mies ajoi lauantaina Porvoossa autolla 150 km/t tiellä, jossa nopeusrajoitus oli 50 km/t. Poliisipartio otti kuskin kiinni ja määräsi kuskille ajokieltoa toistaiseksi.

Sääennusteet lupaavat ensi viikolla kotia 40 asteen helteitä Eurooppaan. Belgiasta Kreikkaan ulottuvalle alueelle on luvassa todellista auringon paahdetta. Ranskaan ja Englantiin luvataan rajuja ukonilmoja.

Ei kommentteja: