perjantai 7. kesäkuuta 2019

Uskomaton miten asiat kääntyvät nurin niskoin

Upouudessa hallituksessa on kolmannes nuoria. Se on hienoa että nuori polvi pääsee vallankahvaan. Kivasti nuorilla ura urkenee nopeaa tahtia. Yhtenä päivänä päätät liittyä puolueeseen. Toisena päivänä huomaat olevasi kansanedustaja. Seuraavana päivänä oletkin jo ministeri. Sitten sinut valitaan puolueen puheenjohtajaksi. Itse on olisi pystynyt kolmekymppisenä ministerin hommiin. Kypsyminen oman alan ammattilaiseksi tapahtui vasta neljänkympin jälkeen. Mutta uudessa eduskunnassa ei veteraanejakaan ole unohdettu. Eräs vanhan kaartin mies, sattuvasti nimeltään Vanhanen, valitaan eduskunnan puhemieheksi.

EKn pomo Häkämies on jo soimannut hallitusta valtion omaisuuden myymisellä. Aikakirjat ovat sekaisin, kun kuulee tällaista. Entisaikaan vasemmisto oli jyrkästi valtion omaisuuden myyntiä vastaan. Nykyisin omatuntona on elinkeinoelämä. Tosiasia on toki se, että vaihtoehtona olisi verojen korottaminen. Totuus on myöskin se, että valtion omaisuus tuottaa pari sataa miljoonaa osinkotuloja valtion kassaa. Sitä ei kannattaisi vähentää myymällä omaisuutta. Mutta silti. Elinkeinoelämä on ottanut vasemmiston roolin.

Vasemmisto(liitto) osoitti olevansa demokraattinen puolue. Se järjesti jäsenäänestyksen hallitukseen osallistumisesta. Tulos oli 97 prosenttia puolesta. Jo on maailmankirjat sekaisin. Vasemmistosta ei löydy enää yhtään poweria. Vanhaan hyvään aikaan vähintään 40 % olisi vaatinut tuloerojen kaventamista rikkailta köyhille. Nyt Rinteen hallitus heittää 50 euroa pienituloisille eläkeläisille ja tuloeron kaventaminen on sillä hoidettu. Kapitalistit, rikkaat ja hyvätuloiset ssavat nukkua yönsä rauhassa. Kansanrintamahallitus ei puutu millään tavoin neljän seuraavan vuoden aikana heidän tuloihinsa, rikkauksiin tai perintöihin. Eikä puutu myöskään yritystukiin tai vinoutuneeseen asumistukijärjestelmään, joka lihottaa lähinnä gryndereitä. On se niin vasemmistolainen.

Ei kommentteja: