tiistai 18. helmikuuta 2020

Näitä tapahtuu

Helsingin Sanomien mukaan koronavirus on levinnyt Pohjois-Koreaan. Taudin pelätään aiheuttavan maahan pahan epidemian, sillä sikäläisillä ei ole lääkkeitä eikä kokemusta tarttuvien tautien hoidosta. Ainoastaan sairastuneiden eristäminen saattaa rajoittaa taudin leviämistä. Pohjois-Korea ei ole itse kertonut taudin esiintymisestä maassa.

Paavo Väyrynen on liittynyt taas Keskustapuolueeseen. Hän on nykyisin Vaasan lähellä sijaitsevan ruotsinkielisen Maalahden paikallisyhdistyksen jäsen. Väyrynen valittiin vuonna 2017 Helsingin kaupunginvaltuuston jäseneksi.

Lidl aikoo lanseerata oman etukorttiohjelman. Kauppaketju on aiemmin kritisoinut S- ja K-ryhmien etukorttiohjelmia. Nyt Lidl on tullut toisiin ajatuksiin. Uusi etukorttiohjelma tuodaan käyttöön kevään aikana.

Maailman rikkaimpiin kuuluva Jeff Bezos on päättänyt antaa ilmaston muutoksen vastaiseen toimintaan 10 miljardia dollaria. Bezos on verkkoyhtiö Amazonin omistaja ja hänen omaisuuutensa sanotaan olevan 130 miljardia dollaria. Uutiset kertovat myös, että Amazon on tuomassa verkkokaupan Pohjoismaihin ensi syksynä.

Helsingin kaupunginkirjaston Oodin käyttäjien joukossa on myös huumeiden käyttäjiä. Nyt kaupunginvaltuustossa keskustellaan pitäisikö keskustassa olla erillisiä huumeidenkäyttäjien pistämispaikkoja. Viime päivinä uutisoitiin Oodissa tapahtuneesta puukotuksesta, jonka sanotaan liittyvän huumeiden käyttäjien välisiin riitoihin.

Porin Jazzissa esiintyy ensi kesänä amerikkalainen laulaja John Legend. Suomessa vähemmän tunnettu laulaja on kerännyt kaikenlaisia musiikkipalkintoja Grammyistä lähtien. Hänen hittisigleään All of me on katsottu Spotifyssa 1,1 miljardia kertaa.


Sibelius-Akatemiassa on esiintynyt seksuaalista häirintää, nöyryyttämistä ja opettajien ja opiskelijoiden välisiä suhteita. Asiat ovat tulleet ilmi Mee too-kampanjan siivittäminä. Muutamlle opettajalle ja yhdelle opiskelijalle on annettu varoitus. Oppilaitoksen mukaan paljon on tehty asioiden parantamiseksi.

Suomen ampumahiihdossa kuohuu. Menestys on ollut tänä talvena heikko. Kaisa Mäkäräisen jälkeen ei ole tiedossa potentiaalisia menestyjiä. Viime vuosina urheilijoilla on ollut pperäti kuusi eri valmentajaa. Ampumahiihtoliitto on jakautunut kahteen ryhmään. Kontiolahden kannattajiin ja muihin. Liitto päätti keskittää tulevaisuudessa kisa-anomukset Kontiolahdelle, jolloin muut paikkakunnat kuten Lahti, Imatra, Pello jne jäivät nuolemaan näppejään.



Ei kommentteja: