tiistai 4. helmikuuta 2020

Pilvinen päivä

Tiistai on täällä pilvinen päivä. Niin oli viikko sitten ja niin oli myös taänään. Kysymys kuuluu, mitä voi tehdä Las Palmasissa pilvisenä päivänä ?

Tässä vaihtoehdot:

A. Pilvisenä päivänä voi kävellä Katedraali Pyhän Annan museoon. Siellä on paljon maalauksia entisistä piispoista, Jeesuksesta ja hänen elämäänsä liittyvistä tapahtumista. Siellä voi katsella tauluja ja pyytää anteeksi tekemiään syntejä, pahoja tekoja ja ajatuksia. Mieli kevenee ja olo helpottuu. Sen jälkeen voi tuntea olonsa huojentuneeksi. Ei-uskovainen voi katsella samoja teoksia ja miettiä muiden tekemiä syntejä, pahoja tekoja ja ajatuksia. Pikku hiljaa mieli huojentuu ja tuntee itsensä paremmaksi ihmiseksi.

B. Pilvisenä päivänä voi kierrellä kaupungilla ja etsiä mukavan kahvilan. Niitä on täällä kymmeniä ja taas kymmeniä, toinen toistaan houkuttelevampia. Cairasco aukion laidalla on yksi suosituimmista kahviloista, Cafe Madrid. Ulkona olevat päydät ovat jatkuvasti varatut. Täällä maistuu espresso tai cappucino. Paikalliset juovat kahviannoksen nimeltä Cortado largo. Se on vaahdotettua kahvia ja maitoa lasissa tarjoiltuna. Maistuu pehmeältä ja virkistää.

C. Pilvisenä päivänä voi ottaa aurinkoa. Niinpä ! Uskomaton, mutta totta. Pilvisen päivän pilvet ovat pilviharsoa, jonka läpi aurinko pääsee paistamaan. Varttia yli kahdelta harso ohentui entisestään. Tästä tuli sittenkin auringonottopäivä. Yhdestä puoli viiteen voi maata kattoterassin tuulessa. Kaikesta huolimatta ilma oli mukavan lämmin.

Mitä tästä opimme ? Ei kannata miettiä turhaan sääkysymyksiä. Kannattaa jättää ne kotiSuomeen.

Ei kommentteja: