keskiviikko 9. maaliskuuta 2022

Lätkää pelataan

 Liigan runkosarja alkaa lähetä loppuaan. Joukkueilla on 6-8 peliä jäljellä. Pistelaskua siirryttiin suhteelliseen laskutapaa eli piste/ottelu. Tämä lisää loppupelit jännittävältä. Kun normaalissa pistelaskussa voitoista saa lisäpisteistä, suhteellisessa laskutavasta tappiot laskevat pistekeskiarvoa.  Tappara ja Ilves johtavat sarjaa ja Mikkelin yllätysjoukkue Jukurit on tukevasti kolmantena. Saataisiinko pitkästä aikaa tamperelaisjoukkueiden loppuottelu ?

Ilves on keräillyt pisteitä nopean kääntöpelinsä ja laajan materiaalinsa ansioista. Lisävahvistuksia saatiin Jokereista, kun Anttila ja Haapala liittyivät joukkoihin. Huomioni kiintyi Ex-Tapparan mieheen, Haapalaan. Ipassa ei ole ollut hänen kaltaistaan pelaajaa. Haapala on tekninen älypelaaja, joka sijoittuu ja syöttelee ihailtavalla tavalla. Ipassa on totuttu tukka suorana viilettäviin hyökkääjiin, joiden puoluspelaaminen on sitä sun tätä. Ymmärrän niin, että nykyjääkiekossa tärkeää on nopeus ja viisikkopelaaminen. Tärkeää on nopea reagointi, liike ja syöttelynopeus. Kaikki pelaajat hyökkäävät ja puolustavat. Eilen Ipa pysty kaatamaan Lukon vaikka voittoa tarjottiin useamman kerran raumalaisille. Tänään Saipaa vastaan saadaan kiinnostava ketju, jossa pelaa Mäntykivi keskellä ja laidoilla Suomi ja Haapala. Mäntykivi ja Suomi ovat molemmat liikkuvia väkkäröitä, joilta ei puutu itseluottamusta kiekolliseen peliin ja maalien tekoon. Nyt lisänä on juonikas ja hyvin peliä lukeva Haapala. Odotan innolla illan peliä. Toivon mukaan Ilves ei sorru SaiPan aliarvioimiseen.

KHL:n suomalaisosuus on kuivunut pikkuhiljaa olemattomiin. Jokerit jätti pudotuspelien kynnyksellä sarjan kesken. Monet meikäläiset pelaajat ovat jättäneet seuransa Venäjän sotatoimien takia. YLE ei enää seuraa edes teksti-tv kautta KHLn pelejä. Se on viisas ratkaisu. On aika näyttää jyrkkä vastenmielisyys Venäjän sotatoimiin myös urheilun saralla.

Tampereen MM-kisoissa eivät pelaa Venäjän eivätkä Valko-Venäjän joukkueet. Tämä on selkeä kannanotto kansainväliseltä jääkiekkoliitolta. Liiton uusi puheenjohtaja ei ole kaunistellut kantojaan. Toisin kuin Venäjän kädestä naurettavalla tavalla syönyt Rene Fasel, ranskalainen Luc Tardif on heittänyt hyökkäyssotaa käyvät maat ulos kisoista. Jääkiekkoa seuraava suuri yleisö ei olisi voinut parempaa toivoa. Johonkin on vedettävä raja, jääkiekossakin.

NHL jatkaa sarjaa. Vajaa kuusikymmentä kierrosta on pelattu runkosarjan 80 pelistä. Ilahduttavasti suomalaispelaajia on sarjan kärkijoukkueissa. Carolina, Florida ja Colorado ovat lohkonsa kärjessä. Myös pistetaulukkon kärkisijoilla kärkkyvät suomalaisniminä: Rantanen, Aho ja Barkov. Lähellä kärkeä ovat  Hinz, Teräväinen, Laine, Granlund ja Lundell. 

Ei kommentteja: