keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Love Bomb

 


Tämä rakkaus pommi on Tubes yhtyeen levy vuodelta 1985. Päätin ostaa sen Amazonilta. Cd-levy maksoi kokonaista 13 € kuljetuksineen. Kävi jälleen kuten kahdesti aiemmin. Levyä ei kuulunut määräaikaan mennessä maaliskuun aikana. Amazon ilmoittaa aikahaarukan milloin tuote saapuu asiakkaalle. Ei saapunut ajoissa. Pyysin saada levyn tai rahat takaisin tilille. Rahat tulivat parissa päivässä tililleni. Tänään sain levyn. Se ei siten maksanut mitään. Kolmannen kerran.

Itse levy on Tubesin vanhimpia. Kriitikot tyrmäsivät levyn koht’siltään. Itse innostuin muutamista kappaleista ja äänikin sen 80-luvulla kasetille. Siellä se on edelleen. Halusin cd-levyn. Ihan taattua Tubesia. Bändi on eräänlainen showbandi, joka heittää herjaa ja irvistelee erilaisille asioille ja ilmiöille. Eräänlainen Zappa inkarnaatio. Pidän erityisesti vokalisti Fee Waybillin äänestä. Bändi on musikaalisesti huippuluokkaa eikä musiikkia voi kategorisoida mihinkään genreen. Tai ehkä tubesin genreen. Love Bomb-levyn tuottajana on itsekin rockin raskaansarjalaisilla, nimittäin Todd Rundgren. 

Tällä levyllä on kaksi biisiä, jonka takia hankin levyn. Kahden biisin yhdistelmä on ”Say hey/Eyes. Se iski aikoinaan kuin häkä ja tekee sen vieläkin. Biisi on rytmiikaltaan monikerroksinen ja siinä on pari kolme teemaa, joita jauhetaan kovalla temmolla. Parasta on mutkikas pieni, toistuva bassokuvio. Moniäänistä laulua, tarinaa ja tyypillistä amerikkalaista surfmusaa. Kaikkea sikin sokin.Vaikuttavaa Tubesia kuullaan myös biiseissä ”Piece by piece”, ”Stella” ja ”Bora bora 2000/Love bomb”.

Tubes ei ole ollut tunnettu bändi Suomessa. Levyjä on kertynyt 70- ja 80-luvuilta yhteensä 8. Heillä on  oma kannattajajoukkonsa ympäri englanninkielistä maailmaa. Tarinat ovat sen verran mielikuvituksellisia, että ne käyvät hyvin vaikka hyvästä englannin kielen kurssista.

Jos kiinnostaa kannattaa kunnella Tubesin Say hey YouTubesta.


Ei kommentteja: