perjantai 26. toukokuuta 2023

Ihania uutisia !!!

 Nyt on asunnon ostajan markkinat. Asuntojen hinnat ovat alempana kuin kertaakaan 1900-luvulla. Hei vaan kaikki rahamiehet ja -naiset ! Nyt kolmio Helsingin Eirasta pilkkahintaan tai kolme yksiötä Tampereen Hervannasta. Savon metsistä saa kolme maalaistaloa kympillä. Puhumattakaan Kainuun erämaista tai Imatran keskustasta. Asuntojen hinta tulee nousemaan raketin lailla hetken kuluttua mutta ainakin kun Putin lopettaa hyökkäyksen Ukrainaan.

Sähkön hinta on pudonnut niin paljon, että sähköyhtiöt maksavat asiakkaille mikäli he käyttävät sähköä. Nyt kannattaa laittaa sauna ja lattialämmitys päälle, liesi kuumaksi ja kaikki valot palamaan. Miksikö ? Siksi, että sähköstä voi saada tuloja käyttämällä sitä. Sähköyhtiö maksaa ainakin muutaman sentin jokaisesta kilowattitunnista mitä kulutat. Hei kaikki sähkölämmitteisen omakotitalojen omistajat ! Nyt maksat helposti talolainan korkokulut lämmittämällä talo kuumaksi.

Ex-presidentti Trump on saanut kovan haastajan Floridan kuvernööristä De Santisista. Hän on nuori ja notkea ja muuttanut Floridan kirjarovioilla ja vähemmistöjen oikeuksia polkemalla. Sanomattakin on selvää, että Trumpin on pantava parastaan mikäli aikoo republikaanisen ehdokkaaksi. Mutta kuten kaikki tietävät Trumpille on vain taivas rajana, kun romutetaan historiaa ja tieteen saavutuksia. Jännityksellä odotetaan mitä hän nyt keksii. Tämä on hienoa viihdettä ja parempaa kuin Netflixin ja HBO tosi-tv sarjat yhteensä.

Mikko Alatalo on nimitetty musiikkineuvokseksi. Aivan loistava uutinen, kun tiedetään kepun menettäneen melkein puolet kansanedustajista. Puolue ei unohda omia sotureitaan. Alatalon musiikkineuvoksen perusteita on ainakin kolme: 1) Alatalo on tuntenut Juice Leskisen 2) Alatalo ja hänen yhtiönsä selvisivät korona-ajasta ilman yhteiskunnan tukia pelkällä kansanedustajan eläkkeellä 3) Alatalosta kertovaa kesäteatteria esitetään Sappeen kesäteatterissa. Sanomattakin on selvää, että neuvoksen arvo kannattaa antaa julkisuutta himoitsevalle henkilölle. Me tavalliset ihmiset emme osaa riittävästi arvostaa arvonimiä.

Sanna Marin valittiin New Yorkin yliopiston kunniatohtoriksi. Marinin toimet on huomattu Amerikassa ja hänet promovoitiin tohtoriksi nuoresta iästä huolimatta. Samaan aikaan Marin erosi puolisostaan. Eikä meillä Suomessa jääty yhtään huonommaksi. Helsingin yliopisto nimitti Sauli Niinistön omaksi kunniatohtorikseen. Hän on saanut paljon huomiota aikaan kotimaassa ja ulkomailla eikä ikä ole ollut esteenä. Juhlan kunniaksi presidentti lähti Brasiliaan, ehkä Cobacabanalle.

Ruotsi putosi lätkän MM-kisojen puolivälierissä Latvialle. Ruotsin kiekko on pahimmassa kriisissä sitten vuoden 1900-luvun alun. Pelaajat on haukuttu hitaiksi, laiskoiksi ja tehottomiksi. Valmennus elää keskiajalla ja seuratoiminta ei kiinnosta enää ketään. Siinä syy Ruotsin katastrofiin. Ja lisätään vielä, etteivät NHL-vahvistukset saaneet mitään aikaan. Eikä siinä vielä kaikki. Myös Sveitsi ja Tšekki putosivat pois puolivälierissä.

”Hallitus on vankka, kätyrlauma sankka” laulettiin menneeseen aikaan. Ei pidä paikkaansa, ei pidä paikkaansa ! ”Meillä on niin paljon yhteisiä asioita, joista olemme montaa mieltä ja olemme tehneet paljon töitä, jotta tämä yhteistyö voisi jatkua ellei se sitten pääty maahanmuutto- ja ilmastoasioihin. Meillähän on meidän jokaisen mandaatti neuvotella näitä asioita eri pöydissä, joita neuvotellaan nyt tosissaan ja odotamme kompromissejä jokaiselta osapuolelta, jotta asetetut tavoitteet voitaisiin saavuttaa yhdessä tai sitten erikseen. Vielä on joitakin epävarmoja tekijöitä pöydissä ja neuvottelun esityslistalla, mutta viimeistään huomenna saadaan vastaus tähänkin asiaan tiedotustilaisuudessa, joka järjestetään heti kun asiaan on saatu selvyys.”

Ei kommentteja: