lauantai 27. toukokuuta 2023

Nokkospannaria, savulohta, mätiä ja katkarapuja

 

Tänään on lauantai. Sen kunniaksi tein hieman erilaista ruokaa. Nokkospannaria, savulohta, mätiä ja katkarapujuja. Keräsin pussillisen nokkosen lehtiä ja latvoja. Kiehautin nokkoset kevyesti suolavedessä. Lisäsin nokkoset pannaritaikinaan ja laitoin uuniin puoleksi tunniksi. Sulatin katkaravut. Otin puolet ja sekoitin katkarapuihin majoneesia ja creme fraisea. Hieman tilliä ja mustaa pippuria mausteeksi. Toisen puolen katkaravuista varasin espanjalaiseen pannuun. Laitoin Pikkupataan kuumenemaan puoli desiä oliiviölyä. Heitin sekaan valkosipulipaloja ja lopuksi katkaravut. Suoraan pöytään. Levitin muutamalle paahtoleivälle majoneesia, katkarapumoussea ja lohta. Ostin merilevästä tehtyä punaista mätiä. Leipäpaloja. Pannaripaloja ja paahtoleivän paloja. Valkoviiniä kyytipojaksi ja tietysti raikasta vettä. Oikein hyvää ja täyttävää. Sopii jääkiekko-ottelun väliaika-ateriaksi.


Ei kommentteja: