torstai 20. heinäkuuta 2023

Eläimellistä

 Kävelin muutama päivä sitten Lidliin oikopolkuja pitkin. Metsikössä kahahti ja kuparinruskeana ketttu säntäsi matkoihinsa säikähtäneenä

Pirkanmaalainen henkilö on salakuljettanut vuodesta 2017 yli 80 koiraa Suomeen eri maista. Nyt on edessä syytteet salakuljetuksesta ja veroperoksesta. Koiria on myyty netissä eri puolille Suomea.

Kaksi karhua on käyskennellyt asutuksen lähistöllä Kuopiossa. Ihmisiä varoitetaan liikkumasta luonnossa , sillä karhut saattavat olla arvaamattomia.

Itkevä ilveksen pentu löytyi pihapiiristä Sotkamossa. Ilmeisesti emonsa kadottanut tai emon hylkäämä pentu maukui pihalla kaihoisasti.

Berliinissä poliisi jahtaa vapaana liikkunutta naarasleijonan. Mistä leijona on päässyt karkaamaan, ei tiedetä. Vapaata leijonaa on etsitty sekä autoilla että helikoptereilla. Poliisi pyytää ihmisiä pysyttelemään sisätiloissa Berliinin eteläosissa.

Kuhmoisten alueella on nähty iso susipentue. Pentue sinänsä ei ole vaarallinen, mutta pentuja valvovat sudet saattavat puolustaa pentujen reviiriä.

Boa karkasi Korkeasaaressa. Saari on sen verran iso, että boa häviää helposti pusikoihin ja kallioille. Syksy vei muurarin ja varmasti myös kylmää varova boa ilmestyy kotihäkin lähettyville.

Lintuinfluenssa on tappanut satamäärin lokkeja Kokkolan alueella. Lintuinfluenssa on levinnyt myös Pohjanmaan turkistarhoihin. Lintuinfluenssan pelätään leviävän myös läheisille kanatiloille. 

Tästä kaikesta voimme päätellä, että joitakin eläinyksilöitä ja eläinlajeja elää vielä ihmisten naapurustossa. Emme ole pystyneet kaatamaan kaikkia eläimiä emmekä ole pystyneet syöttämään kesyiksi kaikkia villieläimiä. Hyvää vauhtia kuitenkin eläinlajit ovat häviämässä ja niitä näkee enää joissakin eläintarhoissa. Tai vilahduksena metsikössä.

Ei kommentteja: