maanantai 17. heinäkuuta 2023

Mitä ihmettä !

 Kiinassa mitattiin uusi lämpöennätys. Se on nyt 52,2 astetta. Onhan se paljon. Saunassa sellainen lämpö olisi aika haalea, mutta kukaan ei asu haalealämpöisessä saunassa. Epäilemättä vanhusväestö ja sairauksista kärsivät ihmiset ovat hengenvaarassa. Kovia lämpöä odotellaan myös jossain päin Amerikkaa.  Tällainen kuumuus pane kaikki ihmiset kärsimään ja sähköä pitäisi olla paikkojen viilentämiseen.

Sähkön hinta, siis pörssisähkön hinta, on taas mallillaan. Miinus kuusi senttiä kilowattitunnilta. Toisin sanoen, jos käytät sähköä, saat siitä rahaa. Yritän ymmärtää ? En kuitenkaan ymmärrä, mutta onnea kaikille, jotka tienaavat sähköä kuluttamalla.

Entinen Ilveksen kiekkoilija Matias Maccelli tienaa seuraavina kolmena vuotena reilut yhdeksän miljoonaa euroa. Siis kolme milliä vuodessa. Maccelli pelaa Arizonassa. Viime vuosi, joka oli nuoren miehen tulokasvuosi, oli menestyksekäs. Siitä taottiin hyvätuloinen sopimus. Arizona näyttää Maccellille hyvältä paikalta, jossa ei taida olla talvea lainkaan.  

Talvella 1955 olin kolme vuotias. Kotikaupunkiini Imatralle tuli Näyttelyjuna. Siinä olivat myös maailman kaunein nainen Armi Kuusela ja hänen miehensä Gil Hilario. Äitini oli sen verran innostunut asiasta, että kävimme junassa ja Armi ja Gil kättelivät minua. Harmittaa vähän näin jälkeenpäin, kun elämäni tähtihetki sattui näin varhaiseen lapsuuteen. Loppu elämä onkin ollut tämän hetken muisteloa. Tänään katselin Ylen iltapäiväohjelmasta dokumenttia kyseisestä Näyttelyjunasta, joka pyöri ympäri Suomenmaata. Tuli ihan lapsuus mieleen.

Itämerelle pyörii kaksi kaasutankkeria. Ne yrittävät pitää LNG-kaasua nestemäisenä. Sen tarvitsee olla -163 asteen lämpötilan pysyäkseen nestemäisenä. Alukset ovat pyörineet Itämerelle heinäkuun alusta alkaen. Kuinkahan kauan tätä hulluutta jatketaan ?

Ei kommentteja: