perjantai 21. heinäkuuta 2023

Mansikan hinta

 Mansikka on sellainen tarvike, että siihen liittyy jonkinlaisia perinteitä. Tarkoitan mansikan pakastamista ja 5 kg laatikon ostamista. Vaikka mansikkaa tulee syötyä talviaikaan aika satunnaisesti, heinäkuussa pitää kuitenkin päättää pakastaminen jalosta suorituksesta. Pakastaako vaiko ei  ?

Seurailin mansikan hintaa reilun viikon. Pienet rasiat ovat olleet kaikkein kalleimpia. Pieni 250 gr rasia on maksanut vitosen. Puolen kilon rasia on maksanut 5-6 euroa. Mansikkalaatikon hinta on lähennellyt neljää kymppiä. Eilen torstaina kerrottiin mansikkasadon olevan huono Hämeessä ja muualla kohtalainen. Se tarkoittaa hinnan pysymistä nykyisellään.

Tänään poltin hihani (kuvainnollisesti) Prismassa. Kilo mansikoita maksoi 13, 90 €. Marssin tylysti ulos, sillä tunnetusti asiakas äänestää jaloillaan. Nekalan Suurjaon pihalla mansikkalaatikon sai 35 € hintaan. En harkinnut sekuntia pidempään. Totesin ykskantaan, että jos mansikan hinta putoaa kestän kolmenkympin hinnan mutta 25 € euroa alkaa sattumaan. Tuskin niin alas mennään. Valitsemani laatikko piti sisällä maukasta mansikkaa. Vain kaksi marjaa jouduin heittämään pois. Muu oli laatutavaraa.

Ei kommentteja: