tiistai 5. joulukuuta 2023

Uutisia ja faktoja

 Suomen koululaisten Pisa-tuloksen ovat laskeneet hätkähdyttävän heikoiksi erityisesti lukemisessa ja kirjoittamisessa. Nyt koko maan opetusväki on kauhuissaan. Miksi ? Mitä on tehty väärin ? OAJ kertoi yllätyksettömästi, että koulujen resurssipula on syynä huonoihin tuloksiin. Kouluissa pitäisi olla enemmän opettajia, erityisopettajia, psykologeja, kuraatoreita, opetusohjaajia, kouluavustajia ja koulun nuorisotyöntekijöitä. Tosiasiallinen syy on kaksi sanaa: Andersson ja Henriksson. Ruotsalaiset johtavat opetusta ! Laittakaa opetusasioista vastaavaksi suomalainen opetusministeri, niin eiköhän se lukeminen ala sujua. Vanhaan aikaan opetusministerejä olivat Marjatta Väänänen, Pirjo Ala-Kapee, Olli-Pekka Heinonen, Kaarina Suonio. Jopa Johannes Virolainen. Virolainenkin sai Pisa-tulokset tappiin.

Bensan hinta putosi alle 1,80 €/litra. Syynä oli se, ettei Iran lähtenyt tukemaan Hamasin hyökkäystä Israelia vastaan. Nyt meikäläiset kuskit kaahailevat halvalla bensalle kohti Joulumaata, mummolaa ja kesähuvilaa.

Katarina Sourin maalaus herätti saamelaisissa kauhistuta. Soirin teos on esillä Helsingissä Lux Helsinki-näyttelyssä ja siinä on nuori nainen saamelaispuvussa. Miten joku muu kuin saamelainen voi maalata saamelaisen puvun ? Täysin käsittämätöntä ! Tässäkin asiassa nähdään, miten suomalaiset sortavat saamelaisia. Edelleen. Uuteen Saamelaislakiin tulee kirjata, että vain saamelaiset saavat tehdä saamelaisista taidetta.

Vihreiden Saara Hyrkkö on päättänyt laittaa tänäkin vuonna Linnan juhliin kierrätyspulloista tehdyn juhlapuvun. Se on hänen protestinsa. Ensinnäkin protesti eliitin kertakäyttövaatteita vastaan. Toiseksi protestiksi, ettei häntä valittu Vihreiden puheenjohtajaksi. Hän oli kuitenkin paras ehdokas.

Pörssisähkön hinta pomppaa Itsenäisyyspäivänä 22 senttiin kuuden ja seitsemän kieppeillä. Syynä ei ole kinkun paisto. Ei myöskään saunan lämmitys. Syynä on samppanja- ja kuohispullojen jäähdytykseen käytettävät jääpalat. Niitä valmistetaan eniten juurikin Itsenäisyyspäivänä. Kuohikset jäähtyisivät kyllä jääkaapissakin tai ulkona, muttei siinä ole yhtään tyyliä. Itsenäisyyspäivään kuuluu paitsi Linnan juhlien seuranta telkusta myös jääpalakulhossa jäähdytetty kupliva juoma. Maksoi mitä maksoi.

Lahdessa ei ole enää miehiä. Lahden kaupunki on poistanut kaikki esimiehet, mittamiehet, varamiehet, lakimiehet, valomiehet, palomiehet ja talonmiehet. Miehiä ei enää ole Lahden kaupungin palveluksessa. Tilanne on otettu vastaan ristiriitaisesti Lahden naisväen keskuudessa. Osa sinkkunaisista aikoo muuttaa Tampereelle ja Hämeenlinnaan miehen toivossa.

Suomen ulkoministeriö on neuvotellut Yhdysvaltojen kanssa DCA-nimisen yhteistyösopimuksen. Nyt ulkoministeri tarjoaa puolustusministeri Häkkäselle mahdollisuuden allekirjoittaa tämä sopimus. Mikäli hän kieltäytyy ulkoministeri Valtosen uskotaan tarjoavan allekirjoitusmahdollisuutta  Mykkäselle, Multalalle tai Itkoselle. Tarkkasilmäinen lukija huomaa, ettei Niinistö, Orpo tai Valtonen itse allekirjoita sopimusta. Siihen on syynsä. Monissa maissa entiset ministerit ja presidentit ovat joutuneet oikeuteen ja kaltereiden taakse kyseenalaisten sopimusten takia. Näinköhän se on meilläkin ? Vanha kansa tietää, että kannattaa lukea sopimus ennenkuin sen allekirjoittaa.

Antti Pelttari valittiin Eduskunnan pääsihteeriksi. Hän tulee Arkadianmäelle Suposta. Näin oli myös ennen. Seppo Tiitinen johti Supoa ja tuli sitten pääsihteeriksi. Miksi ? No, tähän on helppo vastata. Useimmat jääkiekkoilijat siirtyvät jäähdyttelemään lopetettuaan uransa. Samasta asiasta on tässäkin kysymys. Toinen syy on kaiken maailman tiedustelutiedot, salaisuudet, juonittelut jne. Suposta ei voi lähteä eläkkeelle sellaisen tietomäärän kanssa. Siksi johtajat valitaan jäähdyttelemään Eduskuntaan. Uuden työn aikana uudet tiedustelutiedot, salaisuuden ja juonet punotaan ja sen jälkeen pääsehteeri voidaan päästää eläkkeelle.

Suomalaisen naisrockin kuningatar Katri-Helena on ensi kesän Provinssirockin pääesiintyjä. Festivaalin liput revittiin käsistä heti ensimmäisen tunnin aikana. Jos olet jäänyt ilman lippua, ei mitään huolta ! Järjestäjä aikovat järjestää toisen festivaalin seuraavana viikonloppuna. Silloin päätähtenä ovat  kotimaisen rockin supernimet Markku Aro, Matti ja Teppo, Marion Rung ja Eino Grön

Ei kommentteja: