keskiviikko 15. toukokuuta 2024

Politiikan viikko

 SDP: puheenjohtaja on valottanut puolueen eurovaaliohjelmaa. Demarien pelkona on, että laitaoikeisto (Ex-äärioikeisto) voittaa vaaleissa ja nousee isoksi ryhmäksi. Sen myötä konservatiivien ryhmä alkaisi yhteistyöhön laitaoikeiston kanssa ja muuttaisi toteuttamaan konservatiivisempaa politiikkaa. Tällä hetkellä konservatiivit ja sosialistit ovat yhteistyössä. Jatkossa Eurooppaa voisi johtaa demareiden pelkäämä koaliitio vähän niinkuin Suomessa tällä hetkellä. Sen takia eurovaaaleissa pitäisi äänestää SDP:n ehdokkaita.

Hallitus on jatkanut käännytyslain viilaamista. Mitä laki tarkkaan ottaen tarkoittaa, jää vielä hämärän peittoon. Tiettävästi maahan saapuvat ihmiset yritetään käännyttää. Mutta käännytetäänkö heidät suomalaisiksi ? Vai suomenruotsalaisiksi ? Tai sitten epäsopivat tulijat käännytetään takaisin ja sopivat otetaan maahan. Tai sitten heidät käännytetään Euroopan ulkopuolelle (Afrikkaan ?) kuten Iso- Britannia käännyttää tulijat Ruandaan. Lakia on viilattu pitkään ja hartaasti. Käännytyslakia tarvitaan, koska maahanmuuttajat uhkaavat Suomen turvallisuutta. Nykyisin lakeja uudistetaan aina silloin kun joku asia uhkaa meidän turvallisuutta. Erityisesti tämän hallituksen aikana turvallisuus on usein ollut uhattuna. Siksi tarvitaan uusia lakeja ? Elinkeinoelämän Keskusliitto on halunnut maahan älykköjä ja halpatyövoima. Molempia tarvitaan maan talouden nostamiseen. Tämä on kuitenkin EK:n mielipide ja jallitus hakee nyt jotain muuta. Mitä ? Pian se nähdään.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen on käväissyt Georgiassa lukemassa madonluvut Georgian parlamentille. Mikäli Georgia hyväksyy ns, venäläisen agenttilain, maata ei tulla hyväksymään EU:n jäseneksi. Kiinnostavaa puhetta mieheltä, jonka puolue halusi Suomen eroavan EU:sta. Vain kuukausi sitten puolue ilmoitti, ettei se aja enää eroa EU:sta. Tynkkynen ei aikaillut vaan luki madonluvut georgialaisille. Vain liike on tärkeä, sanoi presidentti Koivisto aikoinaan..

Perussuomalaiset on erottanut pyssypoliisi Vornasen ja europarlaamikko Hakkaraisen puolueen jäsenyydestä. Vornanen ampui pistoolilla humalasssa yöllä Helsingissä. Hakkarainen ei päässyt Perussuomalaisten ehdokkaaksi eurovaaleihin. Hän loikkasi toisen puolueen ehdokkaaksi. Toisen puolueen jäsenyys riitti perusteeksi erottaa Hakkarainen. Pian nähdään viekö Hakkarainen mukanaan Perussuomalaisten ääniä. Näin näppärästi puolue on siivonnut hankalat tapaukset pois omalta pihalta.

Kristillisdemareiden kansanedustaja Päivi Räsänen joutui äänestämään hallituksen esityksen puolesta alkoholilain muutoksessa. Räsänen ei hyväksy  8,5% oluiden ja käymiselle valmistettujen alkoholijuomien myymistä kaupoissa. Näin Räsänen joutui myöntymään hallituksen linjaan vaikka samalla hän vastustaa lakiuudistusta. Näin äänestäjä näkevät Räsäsessä periaatteellisen alkoholilain vastustajan tai periaatteelisen hallituspolitiikan kannattajan. Kaikille tarpeen mukaan. Vielä ei kuitenkaan ole sanottu viimeisiä sanoja, sillä lopullisesti alkoholilain muuttamisesta äänestetään torstaina. Silloin katsotaan Päiviä ja kysytään kanttia.

Gallupit kertovat Demareiden saaneen lisää kannatusta oppositiosta käsin. Kokonaissaalis peräti yli 24%. Kokoomus jatkaa tasaisella tiellään 21% kieppeillä. Perussuomalaiset ovat joutuneet kovan paikan eteen budjettiasioiden ja pyssymiehen takia ja se näkyy kannatuksen putoamisena 15% . Pienten puolueiden joukossa RKP on pudonnut huolestuttavasti alle neljän prosentin. Mielikuva puolueen toimista ja tavoitteista on hämärtynyt selvästi. Ei hätää kenenkään osalta. Kyse oli eduskuntavaalien kannatuksesta. Eurovaalit eivät ole vielä neurovaalit tässä vaiheessa. Ne gallupit osoittavat ihan erilaisia lukemia ja vaalituloskin on ihan toisenlainen. Kun jaossa on vaivaiset 15 paikkaa, tarkoilla prosenteilla ei ole niin suurta merkitystä. Eikä äänestäjiäkään nämä eurovaalit oikein kiinnosta.



Ei kommentteja: