torstai 9. toukokuuta 2024

Ruokailua Tampereella

 Koskilaispariakunta tuli vieraaksemme. Päätettiin mennä  nauttimaan Tampereen herkkuja. Siis syömään ja vähän juomaankin. Teemana toisenlainen Tampere. Toisenlainen paikka oli olutbaari Kuja Ratinassa, jossa nautittiin maukkaat ja kalliit erikoisoluet aperitiiviksi.. 

Ensimmäinen ruokapaikka oli Kumma Junk Bar Hallituskadulla. Tilasimme Meat Fest (lihajuhla) annoksen kahdelle. Kattaus piti sisällään uppopaistettuja kanaa, ribsejä, iso kulho ranskalaisia kahdella kastikkeella, kimchiä, kahta salaattia ja kermaviilikastiketta. Ruokaa oli riittävästi neljälle. Paikka oli tupaten täysi ja homma pelasi mukavasti. Ruoka-annos maksoi kuusi kymppiä yhteensä. Ei paha !

Käveltiin toiseen ruokapaikkaan. Matkalla piipahdettiin Vanhassa Montussa. Kuponkioluet neljälle maksoivat kuusi euroa ja kuoharipullo pari kymppiä. Hyvää matkajuomaa. 

Toinen ruokapaikka oli tapasbaari Inez Pellavatehtaankadulla. Ensin neuvoteltiin sokkoateriasta. Sovittiin, että maksetaan kolme kymppiä per henkilö. Keittiö hoitaa aterian sisällön. Alkudrinkkinä oli lasi rosekuoharia. Seuraavaksi saimme ison tapaslautasen, jossa oli kinkku- ja chorizoleikkeleitä, juustoja ja viikunahilloa. Toinen jättiannos oli papas arrugadas eli perunalohkoja mojokastikkeella. Öljyssä keitetty katkarapupata ja pimentos eli grillatut paprikat tuli seuraavaksi. Lisänä patonkia ja oliivitahnaa. Juomana lasillinen valkoviiniä ja vettä. Ruoka oli oikein maukasta ja sitä oli runsaasti. Tarjoilija oli hieman yksioikoinen, mutta kaikki sujui muuten hyvin.

Jälkiruokana poikettiin vielä Majava baarissa, jossa nautiskeltiin pullo kuohuviiniä. Näin aika vierähti neljästä kymmeneen. Mukavaa oli ja lompakonkin oheni reippaasti. Mutta kerrankos sitä ihminen….

Ei kommentteja: