sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kansanedustaja matkaavat Etelä-Amerikkaan

Eduskuntatyö saatiin hyvään alkuun syyskuun alussa. Ahkeroivat kansanedustajat ovat suunnitelleet matkoja kaukomaille. Nyt suosikkikohteena on Etelä-Amerikka. Tulevaisuusvaliokunta matkustaa Chileen, Uruguayhin ja Argentiinaan, ympäristövaliokunta matkustaa Brasiliaan ja puolustusvaliokunta matkaa Yhdysvaltoihin. Yleisesti ollaan ihmetelty kaukomatkojen tarpeellisuutta, kun maamme talous on lamassa ja kansalaiset joutuvat tekemään kovia säästöjä; lomat  lyhenevät  ja palkkat alenevat. Säästöt eivät koske kuitenkaan kansaedustajia. Eduskunnan kansliasta on annettu tiedonanto koskien edustajien kaukomatkailua. Julkaisemme tiedotteen lyhentämättömänä.

Kansalaiset !

Kyllä kansanedustaja työ on rankkaa, vaikka muuta puhutaan. Nytkin on jouduttu istumaan yli kuukauden ajan eduskunnassa päättämässä koko maan tylsistä asioista. On Kreikkaa,  ensi vuoden budjettia ja pakolaisvirtaa.  Jotain virkistävä vaihtelua pitää saada peliin. Eurooppaan ei kannata nyt matkustaa, kun siellä käydään viikoittain muutenkin EU-asioissa. Se on vähän niinkuin kotimaan matkailua. Hyvin päätösten taustalla on käsitys koko maailman tilanteesta. Erityisesti Etelä-Amerikan tilanne on kiinnostava. Sitä paitsi juurikaan pidemmälle ei pysty matkustamaan. Meillähän tuli Chilestä pakolaisia seiskytluvulla. Uruguayhin rakennettiin paperitehdas, josta tuli melkein sota ja ympäristöongelmia. Niin ja Argentiinassa on maailman parasta pihvilihaa. Brasiliassa on seuraavat olympialaiset. Erityisen kiinnostava ja hyödyllinen  matka  suuntautuu Yhdysvaltoihin. Siellähän on eniten aseita, puolustusvoimia ja tiukkaa maailmanpoliisin asennetta. Nyt kun Euroopassa ovat tiettyjen maiden välit kiristyneet, kantsii olla hyvissä väleissä jenkkien kanssa.

On ymmärrettävä, että kansallaisilla on kade ja paha mieli.  Kuitenkin kansanedustaja edustaa näillä matkoilla myös äänestäjiä. Näin kansalaiset pääsevät nauttimaan edustajien välityksellä Argentiinan tangosta, Brasilian sambasta ja kaikista muistakin kokemuksista.  Koettakaa vaan hoitaa työpaikoilla kiltisti hommianne, että saadaan Suomi nousuun. Muussa tapauksessa joudutaan puolittamaan palkat, työttömyyskorvaukset, äitiyspakkaus ja lääkereseptit. Sitten kaikkia ottaa pannuun. Sitä paitsi nämä kaukomatkat ovat edullisia, kun käytetään keskitetysti samaa matkatoimistoa.

Ei kommentteja: