sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Korvapuustipäivä

Kansainvälistä korvapuustipäivää vietetään tänään sunnuntaina. Korvapuusti on terveellinen ja hyödyllinen apuväline. Tutkimusten mukaan korvapuustin merkitystä on vähätelty. Korvapuustipäivä kannattaa viettää hyvillä mielin. Korvapuusti toimii erityisesti ihmissuhteissa puhdistavana ja opastavana keinona.

Korvapuustia on pidetty vain lastenkasvatukseen kuuluvana keinona, mutta nykyisin sen hyödyllisyys on huomattu useilla muilla aloilla. Parisuhteessa korvapuustia voidaan suositella silloin, kun toisen naama ei miellytä, hammastahnatuubia on puristettu keskeltä tai vessapaperirulla on laitettu väärin päin.  Parisuhteessa ei kannata kuitenkaan käyttää korvapuusteja ratkomaan isompia ongelmia kuten rahahuolia, pettämistä tai seksinpuutetta. Niihin on paljon tehokkaampia ratkaisukeinoja kuten potkiminen,  yhteisten huonekalujen hajottaminen tai juristien palkkaaminen. Joissakin tapauksissa myös moottoripyöräjengien käyttö on ollut korvapuusteja tehokkaampia, vaikka niissäkin on omat ongelmansa.

Viime aikoina korvapuustin hyödyllisyys on ymmärretty työpaikoilla. Kun esimies ei voi nykyisin sanoa työntekijöille mitään poikkipuolista, hän on aika yksin ongelmien kansa. Korvapuusti voi auttaa. Esimies voi edellyttää tiukkaa korvatillikaa työntekijältä. Korvapuustilla voidaan korvata myös puhuttelu, varoitus ja hoitoonohjaus. Kun työntekijä voi heittää esimiestä korvatillikalla, ei tarvita luottamusmiehiä sekoittamaan työpaikan tulehtuneita välejä. Ongelmat selvitetään korvapuustilla ja työrauha säilyy.

Erityisen suosituksi korvapuustit ovat tulleet koulumaailmassa. Varsinkin yläkouluissa korvatillikat ovat pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Oppilaat ovat ottaneet korvatillikan käyttöön hyvillä mielin. Opettajien saamat korvapuustit ovat tehneet levottomista oppilaista esikuvia ja näin työrauha on parantunut. Opettajien ammattijärjestö OAJ on edellyttänyt, että opettajille aletaan maksamaan ns. korvatillikkalisää. Yksittäisten korvapuustien hinnoittelun sijaan kaikille opettajille maksettaisiin viiden prosentin lisä riippumatta saatujen vuotuisten korvapuustien määrästä. Näin korvapuustien osuus koulutyössä tulisi näkyväksi.

Viettäkäämme tänään iloista korvapuustipäivää riehakkaassa merkeissä.
Korvapuusti päivässä pitää miehen loitolla. Eikun.  Parempi korvapuusti pivossa, kun kymmenen oksalla. Eikun.



Ei kommentteja: