sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Ilmaston lämpeneminen

Olen jo kauan kantanut huolta ilmaston lämpenemisestä. Sehän on pahempi uhka kuin sote-uudistus, lääkkeiden kela-osuuksien pienentäminen tai maahanmuuttajien maastamuutto. Ilmasto on lämmennyt ja sen seurauksena talvikin on lyhyt ja vähäluminen. Vanhaan hyvään aikaan pakkasta oli yli kolmekymmentä astetta. Pakkasta kesti kolme kuukautta ja lunta oli vähintään metri. Nyt pakkasta on naufti parikymmentä astetta viikon verran ja sitten viisitoista astetta seuraavan viikon. Ei kannata mennä edes avantoon kun on niin lämmintä.  Ennen perheen ainoa auto (Mosse) seisoi pakkasessa koko talven kylmyyden takia. Nyt molemmat japsit starttaava helposti ja ne ovat lähes huoneenlämpöisiä viiden minuutin ajon jälkeen. Ennen oli pakko lämmittää puutaloja haloilla niin paljon, että ne paloivat itse kokonaan paukkupakkasilla. Nyt on niin lämmintä, että voi nottaa aurinkoa pihanurmikolla.

Ehdotankin, että palataan vanhaan ja unohdetaan sosiaalinen media,  lämmitettävät hiekkatekonurmet, sadat maksulliset tv-kanavat, autojen katalysaattorit, energiaa säästävät jääkaapit ja kaikki muu turha. Palautetaan Siperiaan kuudenkymmenen asteen pakkaset.  Eiköhän sieltä liikenne pakkasta meillekin.

Ostetaan 200.000 hevosta ja rekeä ja muutetaan maalle hylätyille pientiloille. Kalastellaan ja rakastellaan. Kyllä sillä on ennenkin pärjätty. Kuunnellaan radion yleisohjelmaa tai rinnakkaista ja kirjoitteluani ystäville ja sukulaisille kirjeitä. Saadaan Postin väelle jotain tekemistä. Kyllä se ilmastokin siitä alkaa kylmettyä.

Mitenköhän saataisiin jenkit ja kiinalaiset innostumaan tästä maalaiselämästä !

Ei kommentteja: