torstai 7. tammikuuta 2016

Verotoimistossa

Menin paikalliseen verotoimistoon. Se on Hatanpään valtatiellä sijaitseva palatsi. Sanoisin verovirasto.

Olin odotellut verokorttia jo pitkään, joulukuusta lähtien. Korttia ei ole kuitenkaan kuulunut. Nyt löysin kuitenkin netissä vero.fi sivuilla omat verotietoni.  Niissä oli huomioitu siirtyminen Kevan palkkalistoille eli eläkkeensaajaksi. Prosentti oli ilahduttavan alhainen. Siitä puuttui kuitenkin eläkevakuutukseen tulot. Minulla on lisäksi kotitalousvähennykseen vaikuttava kuitti viime vuoden verotukseen.

Virasto oli hieman kuten verokarhun luola. Isossa palatsissa oli pieni odotushuone ja kahdeksan asiakkaita palvelevaa koppia. Jonotusnumerolla kutsuttiin sisään. Kuvittelin, että asiakkaat menivät silmälle koppiin esikuulusteluun. Sieltä verovelvolliset ohjattaisiin pääsaliin verokarhun ruoaksi.

Näin ei kuitenkaan ollut. Virkailija kertoi, että eläkkeen veroprosentti pysyy sellaisenaan. Sitä ei muuteta vaikka tuloja olisi vuoden varrella muitakin. Sen sijaan lisätuloa verotetaan kovemmin.
Eläkevakuutuksen ansiotulojen veroprosentiksi tuli 44 %.  Pääomatulon veroprosentti on 30 %.
Vaikka tekee kipeää, ei haittaa ! Eläkkeen prosentiksi tuli vain 23,5 %.  Jihuu !

Nyt on syytä juhlia. Kokoonnumme siten torille huomenna juhlimaan tätä voittoa. Vaikkei ketään muuta tulisikaan, juhlin itse. Minulle se on suurempi voitto kuin juniorileijonien MM-kulta. Kyse on sentään omasta toimeentulostani.

Ei kommentteja: