tiistai 19. tammikuuta 2016

Katastrofiuutisia

Ex-jääkiekkoilija Kimmo Timosta ei kutsuttu itsenäisyyspäivän vastaanotolle eikä urheilugaalaan. Viisitoistavuotiaasta asti kiekkoilut Timonen lopetti NHL-uransa viime vuonna Stanley Cupin voittoon Chicago Black Hawksissa. "Savolainen on helpompi ohittaa", totesi harmistunut Timonen. Jääkiekkoliiton pitää pitää kriisikokous tai nostaa Timosen paita hallin kattoon !

Postimuseo on julkaisemassa postimerkin, jossa on karjalanpiirakoita. Nyt perinneihmiset ovat harmissaan, koska merkissä olevat piirakat ovat kaikki saman näköisiä teollisia piirakoita. Postimuseosta kerrotaan, että käsintehdyt eivät näyttäneet hyviltä. " Kaikkihan syövät nykyisin teollisia piirakoita. Kuka nyt vitsii lähteä vääntämään kotitekoisia piirakoita", toteaa Postimuseon edustaja.
Karjalanpiirakat eivät enää ole perinneruokaa vaan jokapäiväistä einestä.

Pohjois-Korea on onnistunut tekemään viinan, joka ei aiheuta krapulaa. Viina on soljuvaa, muttei siitä tule krapulaa. Koryo-viina on valmistettu inkivääristä ja sokeri on korvattu poltetulla riisillä. Aiemmin samassa maassa kerrottiin keskityn lääkkeen, joka parantaa ebolan, sarsin, aidsin ja muutkin taudit. Sitä ennen samassa maassa räjäytettiin vedytön vetypommi. Nyt keksittiin krapulaton viina.
Mitä seuraavaksi ?

Ex-mäkihyppääjä ja raviohjastaja Toni Nieminen on päättänyt ilmoittautua mäkihypyn SM-kisoihin. Nyt 40-vuotias Nieminen voitti 16-vuotiaana olympiakultaa Albertvillessä vuonna 1992. Nieminen on käynyt kahdesti mäessä ja on maksanut kilpailulisenssin.
Mahdollisuudet ovat hyvät, sillä ainakin lentomäen MM-kisoissa suomalaiset jäivät lähes sata metriä siitä mitä Nieminen hyppäsi samasta mäestä.

Selvitysten mukaan useiden isojen kaupunkien kouluruoassa on liikaa lihaa. Ainakin Oulun, Kuopion, Tampereen, Lahden ja Vantaan kouluruoassa on lihaa 123-135 gr ruokailijaa kohti. WHO: n suositusten mukaan punaista lihaa saisi olla alle 500 gr viikossa. Punainen liha aiheuttaa syöpää ja muita sairauksia ja siksi se on vaarallista. Muiden kaupunkien kouluruoassa on vähemmän punaista lihaa eli suositusten mukainen määrä.
Kuinkahan paljon koululaiset yleensä syövät näitä lihaisia kouluruokia ?

Ex-jääkiekkoilija joutui tarttumaan imuriin ja imuroimaan Kalifornian kotiaan. Syykin oli selvä. Matkoilla ollut Sirpa-vaimo oli tulossa kotiin ja paikat oli saatava kuntoon. Kahdeksan vuotias tytär kysyi isältään: "Mitä sinä teet" ja kuvasi tapahtuman Instagamiin.
Joutuuko "8" vielä  sijaamaan pedin, vahaamaan parketin, pesemään vessanpöntöt ja tiskaamaan ruokalautaset ? Tilannetta seurataan herkeämättä.

Ei kommentteja: