Italowesternit (western all'italiana) eli spagettiwesternit olivat kova sana kuuskyt- ja seiskytlukujen vaihteessa. Sergio Leone ja kumppanit osasivat tuoda jännitystä, kovuutta ja aitoa lännen tunnelmaa elokuviin. Aito italowersternifani tarvitsee katsomisen seuraksi tulisia makuja. Elokuvissa pahikset ja hyvikset siirtyivät jossakin vaiheessa nälkäisinä leirinuotiolle tai keittiön uumeniin maistelemaan tulisia papupatoja. Oheisessa ohjeessa on mukaeltu sergioleonelaista makumaisemaa. Tätä kannattaa valmistaa ennen elokuvaa ja ottaa iso kulhollinen ruokaa samaan aikaan, kun elokuvan henkilötkin aterioivat. Siitä saa aidon italofiiliksen.
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pala inkivääriä
1 lehtikaalin lehti
1 keltainen tai punainen habanero chili
1 jalapeno chili
1 punainen mieto chili
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
1 prk kidney papuja
1 prk tomaattimurskaa
100 gr spagettia, makarooneja tai jotain vastaavaa pastaa
suolaa, mustaapippuria, paprikaa ja kuminaa maun mukaan
2 dl vettä
0,5 dl öljyä
1 rkl ketchuppia
Hienonna habanero ja jalapeno paloiksi. Lisää palat mortteliin mausteiden kanssa. Survo seos tahnaksi. Leikkaa kasvikset pieniksi paloiksi ja pastele niitä rauhassa padan pohjalla öljyssä. Lisää vesi, pavut, tomaattimurska sekä chiliseos. Anna kypsyä vähintään puoli tuntia, mutta tuntikin on ok. Lisää sekaan pasta ja ketchuppi ja vettä, mikäli tarvitaan lisää kosteutta. Anna pastan kypsyä vielä 10 minuuttia. Jätä pata vetäytymään rauhassa. Kuumenna pata ennen ruokailua, mikäli se ehtii jäähtyä.
Juomaksi esimerkiksi kylmää vettä, vahvaa olutta (Aura tai Olvi bock) tai viskiä. Tai kaikkia vuorotellen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti