keskiviikko 3. lokakuuta 2018

KUOPPA TAMPEREEN RAATIHUONEEN EDESSÄ

Tamperelaisia on ihmetyttänyt ammottava aukko Raatihuoneen edessä. Keskustelua on käyty maaperän aineista: hiekasta ja vedestä ja maaperän pettämisestä. Kuoppa on herättänyt lukuisia selityksiä ja arveluita. Aukon syntymiseen ei ole kuitenkaan montaa syytä vaan yksi ainoa. Tämän reiän syntyminen ei ole monien yhteensattumien summa. Tutkivan journalismin osasto on kerännyt tahoiltaan osatekijöitä, jotka eivät aiheuttaneet tätä mystistä kuoppaa. Tarinan lopussa kerromme totuuden aukon syntymisestä.

1.  Aarnion ja Suomen polisijohdon toimia selvitellään Helaingin käräjäaikeudessa. Huumepoliisi Aarnio ei ole kuitenkaan kaivanut tätä kuoppaaa eikä piilottanut virolaiselta Veijolta saamiaan satojen tuhansien konsulenttirahoja Raatihuoneen eteen. Myöskään Suomen ylin poliisijohto ei ole piilottanut kuoppaan poliisin tietolähdetoiminnan rekisteröintiä koskevia ohjeita. Totta on, että ohjeet ovat kateissa tai sitten niitä ei olet tehty lainkaan, mutta siitä tässä ei ole kyse.

2, Raatihuoneen eteen ei ole kuopattu myöskään kuuluisaa Sammon lukiolaisten projektityötä Suomen politiikan kaksista kasvoista. Hyvällä puolellahan on Niinistö tai pahan puolella Halla-aho ja Huhtasaari. Huhtasaari nosti kovan äläkän opettajien halusta provosoida oppilaita perussuomalaisia vastaan. Tästähän seurasi kova some-raivo. Siitä taas seurasi turvamiehen palkkaaminen koulun ovelle. Siitä seurasi... jne. Jatkuu kevään vaaleihin saakka.

3. Kuoppaa ei ole kaivettu myöskään maanantaista Tampererepäivän vastaanottoa varten. Kaupungin poliittisen johdon ei ole ollut tarkoitus ohjata vastaanoton jälkitunnelmissa opposition pahimpia pukareita isoon kuoppaan.

4. Aukko ei ole myöskään syntynyt tunnelityömaan jatkoliittymän uusissa kaivauksissa. Tämä työmaa on lähempänä Amuria kuin Keskustoria. Pahat juorut ovat kertoneet, että kaupungin johto
olisi päättänyt metron rakentamisesta itä osasta eli Linnainmaalta länteen eli Tesomalle. Se ei pidä lainkaan paikkaansa. Ainakaan töitä ei ole vielä aloitettu.

5. Teekkarit eivät kaivaneet Teknisen korkeakoulun (ensi vuonna yhteinen yliopisto) uudella robotilla tätä kuoppaa Raatihuoneen eteen. Ei vaikka perinteisen teekkarikasteen tarkoituksena on herättää yhteiskunnallista keskustelua (hälyä) uusien opiskelijoiden keskuudessa

6. Kuoppaan ei ole kaivettu myöskää maailman parhaan taitoluistelijan, Kiira Korven muistelmia, kolmea pronssimitalia eikä edes isä Raunon juomapulloja. Uskokaa tai älkää tällä asialle ei ole mitään tekemistä Kiiran kanssa. Muilla asioilla voi olla, muttei tällä.

Totuus on paljon yksinkertaisempi. Ratikkatyömaan kaivauksissa sattui maanantaiaamuna pieni kämmi. Maan sisällä oleva paksu viemäriputki vetäistiin pois raidetyömaalta Hämeenkadulla. Poikittaisen putken pää ulottui parinkymmenen metrin päähän, aina Raatihuoneen eteen asti. Ontelon katto petti ja maahan tuli iso kuoppa. Ratikkatyömaa on saanut niin paljon kuraa ja kielteistä palautetta kansalaisilta, että sieltä suunnalta päätettiin pitää suut supussa. Emmekä mekään halua pyörittää veistä kipeässä haavassa. Todetaan vaan, että tekevälle sattuu. Henkilövahingoilta on ainakin toistaiseksi vältytty. Kannattaa muuten välttää kävelyä Raatihuoneen luona, ettei vaan kävisi uutta vajoamista..

Ei kommentteja: