maanantai 22. lokakuuta 2018

OI, SUOMI, OLET IHAN MALLILLAAN

Kaikkien Suomen koulujen ja päiväkotien lapset jäävät ilman ateriaa tänään ja huomenna, kun ammattiliitto JHL haluaa rettelöidä hallitusta vastaan irtisanomisasiassa. Nyt aikuisten riitojen kohteeksi ovat joutuneet lapset. Joillakin paikkakunnilla on lapsille on syötetty eineslihapiirakoita ketchupin kera. Jossain muualla miljonääri on tarjonnut lapsille spagettia hyvänhyvyyttään. Asiantuntijoiden mukaan useimmat lapsista jäävät eloon vaikka nälkä ehkä uhkaa monia. Jotkut vanhemmat ovat laittaneet kovan onnen lapsille eväät mukaan kouluun. Hyvänä puolena coidaan pitää uusien elämysten kohtaamista. Jäähän tästä aina jotain kerrottavaa jälkipolville, toisin kuin tavallisista koulupäivistä.

Halpa-halli niminen lyhyttavaraliike on päättänyt antaa pirulle pikkusormen. Ketju on ollut lähes ainoa kauppa, joka on ollut suljettuna sunnuntaisin. Nyt omistajasuku on päättänyt antaa periksi ja pitää hallit avoinna myös sunnuntaisin. "Ajattelimme aiemmin tehdä töitä kuutena päivänä viikossa ja levätä sunnuntaisin". Ettei vaan olisi otettu oppia erään suositun kirjan opeista ! Ettei vaan rahanhimo olisi mennyt periaatteiden edelle ! Joka tapauksessa Halpa-hallit pysyvät muutoin lujasti valitsemallaan tiellä. Edelleenkään halleissa ei myydä tupakkaa eikä alkoholijuomia.

Tuukka Temosen uutuuselokuva Valmentaja keräsi ensi-iltaviikonloppuna 7317 katsojaa. Jari Sarasvuosta kertova elokuva on maksanut miljoona euroa ja Temonen itse on ottanut parinsadan tuhannen euron lainan elokuvan tekoa varten. Nyt elokuvaa uhkaa poisvetäminen elokuvateattereista. Elokuvan vähäinen suosio on pakottanut Temosen miettimään syntyjä syviä : Miksi en heti tajunnut Sarasvuon olevan menneen talven lumia ? Miksen laskuttanut Sarasvuolta elokuvan kustannuksia, edes osaa ? Miksi kuitenkin 7317 ihmistä tuli katsomaan tätä elokuvaa ?

Televisiossa esitettävässä Bachelorette-nimisessä ohjelmassa suudellaan tänään. Ihan vaan ennakkon tiedoksi, että on ällöttävää katsoa miten kieli työnnetään toisen suuhun. Ohjelmassa poikamiestyttö valitsee itselleen kumppania jos jonkinlaisista uroista. Pikku hiljaa ehdokkaista toisensa jälkeen
putoaa ja jäljelle jää se ainut ja oikea. Ohjelmatiedoissa ei vielä kerrota kumpi, poikamiestyttö vai
poikamies laittaa kielen suuhun. Joka tapuksessa tämä on vastenmielistä katsottavaa jo näin ennakkoon. Ohjelma esitetään kanavalla Liv klo 21 alkaen. Kannattaa olla katsomatta tätä jaksoa.

Ilmavoimien upseeri on saanut käräjäoikeudessa tuomion johdettuaan harjoituksia amfetaminin ja metamfetamiinin voimin. Upseeri unohti kertoa varusmiehille ja valamiehille miten talvisodasta selvittiin tiettyjen aineiden avulla pakkasen, kipujen ja nälän keskellä. Harjoituksesta ei tiettävästi aiheutunut vahinkoa Suomen valtiolle, ilmavoimille tai lähiasukkaille. Esimiehetkään eivät joutuneet käräjille valvonnan puutteesta kuten eräässä Aarnion huumejutussa.

Ammattioppilaitoksista valmistuu hoitoalan työntekijöitä, joita ei voi päästää hoitamaan potilaita ja jotka voivat vaarantaa potilaiden turvallisuuden. Opetusministeri on aikeissa palauttaa soveltuvuuskokeet eräille koulutusaloille.  Maallikko epäilee, kuinka kauan esimerkiksi hoitoalalla tai turvallisuusalalla on toimittu ilman soveltuvuustestejä. Onko niin, että terveyskeskuksissa ja
sairaaloissa meitä hoitavat tänä päivänä aikaisempina vuosina koulutetut henkilöt ? Entä
järjestysmiehet, lääkärit, poliisit, poliitikot, toimittajat, opettajat ? Tekeekö opetusministeri jonkinlaisen ammattiakoulutusta koskevan selvityksen ?

Ei kommentteja: