keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Syksyn ruokavinkki : MUIKUT

Syksy jo saa ja kaupasta saa muikkuja. Peratut muikut ovat helppo ja maukas ruoka-aines, josta olen tehnyt kahta perinneruokaa. Paistettuja muikkuja ja muikkupataa.

Paistettujen muikkujen valmistaminen on helppoa ja kätevää. Muikut ovat usein pienessä muovipussissa. Puolen kilon muikkupussiin lisätään ruokalusikallinen ruisjauhoja ja vehnäjauhoja skä teelusikallinen suolaa. Pussia hölskytellään hetki, jotta jauhot sekoittuvat kalojen pinnalle. Sitten vaan voita pannulle ja muikut paistumaan. Hetkessä valmista ja ei muuta kun napostelemaan. Puolesta kilosta riittää kahdelle, kolmelle tai jopa neljälle herkuttelijalle.

Toinen ohje on muikkupata. Ladotaan puoli kiloa muikkuja keskikokoiseen voideltuun vuokaan. Lisätään kerroksiin suolaa, tillisilppua ja voinokareita. Muikkupata laitetaan uuniin vartiksi 200 asteeseen. Sen jälkeen kaadetaan päälle desi kermaa ja annetan kypsyä kolme varttia. Kermaan voi lisätä teelusikallisen mätitahnaa, jos haluaa gourmet-annoksen. Muikkupata on hyvää sellaisenaan, mutta täydellistä lämpimän ruisleivän päällä. Ainakin suuni mielestä.

Ei kommentteja: