tiistai 16. lokakuuta 2018

OSTIN JOUKKUEPASSIN

Ajattelin mennä perjantaina katsomaan paikallispeliä Ilves - Tappara. R-kioskilta ei lippuja kuitenkaan herunut. Lipunmyyntipisteitä ovat nykyään C-marketit, Sokos ja Stockmann. Eilen kävin kaupunkireissulla Stockan lippumyymälässä kysymässä lippua. Yllätyksekseni piippuhyllyn liput eli E-katsomon liput maksoivat 22 € plus tulostuskulut. Päätykatsomoihin liput maksoivat 27 €. Se oli minulle liikaa. Tavallisissa peleissä E-katsomoon pääseen 11 eurolla. Päätin pakittaa ja mennä katsomaan peliä johonkin paikalliseennravitsemusliikkeeseen. Illalla katselin kuitenkin netistä Telian joukkuepassia. Jotenkin se jäi pyörimään päähäni.

Aamulla mietiskelin vielä joukkuepassin hankkimista. Joukkuepassi eli oikeus katsella oman joukkueen (Ilves) pelejä maksoi 19,90 €/kk ja lisäksi vielä 3,50€ korttimaksu kuukaudessa. Siis koko lailla sama hinta kuin yhden paikallispelin hinta. Telkusta voisin katsella oman joukkueen pelejä kotona ja vieraissa eli seitsemän-kahdeksan peliä kuukaudessa. Eniten jarrua aiheutti uuden systeemin käyttöönotto. Telkkarin ostaminen ja lisäkaiuttimien hankkiminen olivat molemmat monimutkaista säätämistä. Meikäläisellä ei meinää pinna kestää uusia termejä ja myyjien yksinkertaista (nörttikielistä)  ohjeistusta. Nyt pelkäsin samaa sähläämistä.

Päätin kuitenkin lähteä soitellen sotaan. Koskikeskuksen Telia oli kohde. Ystävällinen nuori naismyyjä alkoi heti kyselemään minulta telkusta ja kaapelikortista ja sun muusta. Pian hän ehdotti Telia viihdettä eli telia tv:tä, joka toimisi lisälaitteella. Sitä kautta saisin kaiken muunkin tarvittavan ja maksu olisi vain kympin kuussa. Kuitenkin jouduin peruuttamaan, kun kuulin lisälaitteen saapuvan kotiini vasta 23.10. Silloinhan Ilves ja Tappara olisivat tahkonneet paikallispelin. Päätin jättää koko homman. Myyjä ehdotti kuitenkin joukkuepassia. Se saattaisi toimia jo huomenna, jolloin on Ipan vieraspeli Kouvolassa. Tein nopean ratkaisun ja otin kortin. Varmistin vielä, että minun piti soittaa tiettyyn Telian numeroon aktivoidakseni kortin. Tähän saakka kaikki hyvin.

Kotona sovitin korttia telkkuun. Se oli selvästi liian ohut. Luin uudelleen ohjeet netistä. Kortti piti laittaa kortinlukijaan. Meillä ei vaan ollut sellaista. Hyppäsin autoon ja ajoin Giganttiin. Ostin kortinlukijan, joka tarvitaan telkussa maksukanavia varten. Hinta 37,50 €. Ystävällinen myyjä otti kortinlukijasta numerosarjan ja hoiti minulle tarvittavan yhteyden. Kortti piti asettaa vain kortinlukijaan ja se telkkuun. Kaikki toimisi sen jälkeen.

Kotona katselin molempia ja laiton kortin muutamalla eri tavoilla lukijaan ja edelleen telkkuun. Ei toiminut. Myyjä oli sanonut, että pitää antaa kortin olla telkussa tunnin verran, niin se hakee yhteyden. Ei hakenut. Päätin soittaa Telian apunumeroon. Juuri kun naispuolinen apuhenkilö vastasi puhelimeen tapahtui ihme. Telkku alkoi toimia Ilveksen kanavapaikalla. Vaikkei mitään peliä tullutkaan, näkyi Liigan ja Telian mainos. Olin pelastunut.

Tarinan lopussa on vielä lisää iloja. Joukkuepassin kortilla näkyy lisäksi Eurosport 1, Travel Canal ja liigastudio. Toivon mukaan. Seuraava koetinkivi on huomenna. Näkyykö peli vai ei ? Silti sanon toiveikkaana: loppu hyvin kaikki hyvin !

Huh, huh !
Mihin tämä maailma on menossa ? Kuka tätä yksinkertaista tekniikkaa oikein suunnittelee ? Minä
tunnustan olevani ihan kuutamolla.  Eläkkeelläkin voi olla stressaantunut.

Ei kommentteja: