perjantai 12. huhtikuuta 2019

Messuilla

Oltiin messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messuosatoilla esiteltiin Pihajuttuja , Kotimaan matkailukohteita, keräilytavaroita ja viiniä. Messuille pääsi etukäteislipulla  6 euron hintaan. Pääsyliput ovelta maksoivat 16 euroa. Tässä olivatkn tärkeimmät tiedot. Tavaraa ja esittelypisteitä oli paljon, melkein liian paljon. Mielikuva oli  kuitenkin sekainen. Se johtui kahdesta asiasta. Osastointi oli sekava. Kaikki olivat kaikilla osastoilla sekaisin kuten kirpputorilla. Toinen syy oli esittelypisteiden sekavuus. Yksittäisiä osastoja oli valtavan paljon, mutta ne eivät erottuneet mitenkään systemaattisesti toisistaan.

Kotimaan matkailukohteet olivat onnellisesti sikin sokin ympäri maata ja kunnat, hotellit, seudut, teatterit jne sekaisin. Toki oli mukava tavata tuttuja paikkoja, mutta siinä se paras olikin.

Kotipihan täytteeksi oli tarjolla paljon kasvien siemeniä, juuria ja taimia. Hyvä ajatus. Vahinko vaan, että maa on jäässä ja mitään ei voi istuttaan tähän aikaa pihalle. Olin kyllä kiinnostunut kukkien juurista, joka oli minulle uutta tietoa, mutta.... olisiko pitänyt hankkia Fortumin vihreä sähköä ?

Keräilyn maailmassa oli tarjolla paljon, paljon ja vielä enemmän kirppiskamaa. Tarjolla oli astioita, , koruja, kirjoja, lehtiä, postimerkkejä, rahoja, kirjoja, levyjä jne. Tässä oli oikein kirppismeininkiä parhaimmillaan. Meikäläinen olisi mieluummin myynyt omia astioita näille myyjille.

Viinejä varten piti lainata viinilasi, josta palautettiin vain osa. Tiskauspalkkio ?  Aika erikoinen ratkaisu. Viinejä maisteltiin viinimaahantuojien osastoilla. Se tarkoitti valitettavasti sitä, että eri maahantuojilla oli erilaisa viinejä eri puolilta maailmaa. Joten yhdestä paikasta saatoit löytää viinejä mistä thansa australiasta, uruguaista, bulgariasta, ranskasta, espanjasta, tai italiasta. Tai sitten joistakin muista maista.

Ehdotan Tampereen messuille, että se hankkii yhteneväiset osastot. Ne voivat olla eri kokoisia, mutta saman tyylisiä.  Valitettavasti tällaisista messuista jää mieleen halpa mielikuva. Se ei liene tarkoitus.

Ei kommentteja: